Forplantning af pæonplanter - Sådan opdeles pæoner

Indholdsfortegnelse:

Forplantning af pæonplanter - Sådan opdeles pæoner
Forplantning af pæonplanter - Sådan opdeles pæoner

Video: Forplantning af pæonplanter - Sådan opdeles pæoner

Video: Forplantning af pæonplanter - Sådan opdeles pæoner
Video: Peony Growing Guide!!! How to Plant, Grow, Harvest, Divide, & Transplant Peonies 2024, Kan
Anonim

Hvis du har flyttet rundt på ting i din have og har nogle pæoner, kan du undre dig over, om du finder de små knolde, der er efterladt, kan du plante dem og forvente, at de vokser. Svaret er ja, men der er en passende måde at formere pæonplanter på, som du bør følge, hvis du forventer at få succes.

Sådan formerer man pæoner

Hvis du har overvejet at formere pæonplanter, bør du vide, at der er nogle vigtige trin, du skal følge. Den eneste måde at formere pæonplanter på er at dele pæoner. Det lyder måske kompliceret, men det er det ikke.

Først skal du bruge en skarp spade og grave rundt om pæonplanten. Vær meget forsigtig med ikke at beskadige rødderne. Du vil være sikker på at grave så meget af roden op som muligt.

Når du har rødderne op af jorden, skal du skylle dem kraftigt med slangen, så de er rene, og du rent faktisk kan se, hvad du har. Det du leder efter er kronknopperne. Disse vil faktisk være den del, der kommer gennem jorden efter plantning og danner en ny pæonplante, når du deler pæoner.

Efter skylning bør du lade rødderne stå i skyggen, så de blødes lidt op. De vil være nemmere at skære. Når du formerer pæonplanter, skal du bruge en stærk kniv og skærerødderne helt tilbage til kun omkring 6 tommer (15 cm.) fra kronen. Igen, det skyldes, at kronen vokser ind i pæonen, og at delepæonplanter kræver en krone på hvert stykke, du planter.

Du vil gerne sikre dig, at hvert stykke har mindst én kroneknop. Tre synlige kronknopper er bedst. Det vil dog mindst én gøre. Du vil fortsætte med at dele pæoner, indtil du har så mange pæoner, som du kan få fra de rødder, du oprindeligt gravede op.

Plant stykkerne et sted, der er egnet til dyrkning af pæoner. Sørg for, at knopperne på stykkerne ikke er mere end 2 tommer (5 cm.) under jorden, ellers kan de have problemer med at vokse. Hvis temperaturerne er nogenlunde jævne, kan du faktisk opbevare dine stykker i tørvemos, indtil du er klar til at plante dem på en varmere dag. Opbevar dem ikke for længe, da de kan tørre ud og ikke vokse.

Så nu ved du, at det ikke er så voldsomt svært at formere pæonplanter, og så længe du har én god pæonplante at grave op, kan du dele pæonplanter og skabe mange på ingen tid.

Anbefalede: