Tip til plantning af blomkål: Bedste tidspunkt at plante blomkål

Indholdsfortegnelse:

Tip til plantning af blomkål: Bedste tidspunkt at plante blomkål
Tip til plantning af blomkål: Bedste tidspunkt at plante blomkål

Video: Tip til plantning af blomkål: Bedste tidspunkt at plante blomkål

Video: Tip til plantning af blomkål: Bedste tidspunkt at plante blomkål
Video: 5 Top TIPS How to Grow BIG Cauliflower Heads at Home 2024, Kan
Anonim

Hvis du har undret dig over, hvordan du planter blomkål (Brassica oleracea var. botrytis), vil du opdage, at det ikke er svært, når du først ved, hvad det kan lide. Dyrkning af blomkål kan udføres sammen med andre nært beslægtede planter som broccoli, grønkål og majroer.

Mange gartnere gider ikke dyrke blomkål, da det har ry for at være en af de mere temperamentsfulde afgrøder og med god grund. At bringe blomkål ud i livet betyder at vide, hvornår det er det bedste tidspunkt at plante, og hvornår man skal høste blomkål. Læs videre for at lære, hvordan du planter blomkål og andre nyttige tips til plantning af blomkål for at gøre denne afgrøde til en succes.

Bedste tidspunkt at plante blomkål

Blomkål er en kølig sæson-grøntsag fra Brassicaceae-familien, som inkluderer broccoli, og faktisk omtales blomkål ofte som 'overskriftsbroccoli.' I modsætning til broccoli, der producerer flere sideskud, producerer blomkål imidlertid kun et enkelt hoved, hvilket betyder, at du har én chance for at få det rigtige.

Det vigtigste at huske er, at planten trives i temperaturer omkring 60-65 F. (16-18 C.) og ikke højere end 75 F. (24 C.). Af alle cole-afgrøder er blomkål den mest følsomme over for temperatur. Når temperaturer overstiger 75 F., har planterne en tendens til at knappe eller bolte.

Det bedste tidspunkt at plante de fleste sorter af blomkål er om foråret, så de vokser og producerer deres blomsterhoveder, før sommerens varme temperaturer stiger. Andre sorter er velegnede til midsommerplantning til efterårshøst. En god efterårsanbefaling er dens spidse, grønne romanesco-fætter.

Sådan planter man blomkål

Til forårssået blomkål, start frø indendørs i april. Til efterårsafgrøder, start frø i juli, enten sået indendørs eller direkte sået i haven. Transplanter ikke tidligere end 2-3 uger før den gennemsnitlige frostfri dato for dit område. Dette kan være ret besværligt, da det er vigtigt at starte blomkål tidligt nok, så det modnes, før varmen kommer, men ikke så tidligt, at kolde forårstemperaturer skader planterne.

Så frø ¼ tomme (6 mm.) dybt i tørvepotter eller i furer i veldrænet pottejord. Når frøene er spiret, skal du fortsætte med at dyrke dem i et område med direkte sol eller under vækstlys og holde en temperatur på 60 F. (16 C.). Hold frøplanterne fugtige.

Transplanter planterne 2 fod (0,5 m) fra hinanden i rækker, der er 30-36 tommer (76-91 cm.) fra hinanden.

Tip til plantning af blomkål

Tidligt modne sorter er mere modtagelige for knapning end senere sorter.

Hold planterne fugtige, men ikke gennemblødte. Muld omkring unge planter for at hjælpe med at bremse ukrudt og holde på fugten.

Hærd frøplanter i 5 dage til en uge før udplantning udenfor ved at stille dem i skygge og derefter gradvist udsættedem til længere perioder med sol. Transplant på en kølig, overskyet dag eller sent på eftermiddagen for at undgå at stresse planterne.

Gød ved udplantning med en flydende gødning i henhold til producentens anvisninger og igen, når planterne er etableret, sidedressing med nitrogenrig kompost.

Hvid blomkål skal blancheres, mens grønne, orange og lilla sorter har brug for sol for at udvikle deres farver. Når hovedet er golf- til tennisboldstørrelse, bindes de ydre blade løst over det fremkaldende hoved med en blød klud eller nylon. Dette vil beskytte den mod solskoldning og forhindre, at den bliver gul.

Hvornår skal man høste blomkål

Blomkål er klar til at høste en uge eller to efter blanchering eller tildækning af hovederne. Tjek hovederne hvert par dage. Høst, når hovederne er 15+ cm på tværs, men før blomsterdelene begynder at skille sig ad.

Skær blomkålen fra planten med en stor kniv, og efterlad mindst et sæt blade for at beskytte hovedet.

Anbefalede: