Lær, hvornår og hvordan man dyrker kartoffelplanter

Indholdsfortegnelse:

Lær, hvornår og hvordan man dyrker kartoffelplanter
Lær, hvornår og hvordan man dyrker kartoffelplanter

Video: Lær, hvornår og hvordan man dyrker kartoffelplanter

Video: Lær, hvornår og hvordan man dyrker kartoffelplanter
Video: How To Grow Potatoes | Everything You Need To Know! 2024, April
Anonim

At dyrke kartofler i din have kan være meget sjovt. Med de mange forskellige typer og farver til rådighed, kan plantning af kartofler tilføje interesse til din have. Lær, hvordan du dyrker kartofler, og hvornår du skal plante kartofler i din have med disse enkle trin.

Hvornår skal man plante kartofler

Når man dyrker kartoffelplanter (Solanum tuberosum), er det vigtigt at huske på, at kartofler er køligt vejr. Det bedste tidspunkt at plante kartofler er i det tidlige forår. Plantning af kartofler to til tre uger før din sidste frostdato vil give de mest tilfredsstillende resultater.

Sådan dyrker man kartofler

En voksende kartoffel er en krævende plante. De har brug for meget lidt andet end milde temperaturer og jord, hvilket er grunden til, at de har været en historisk fødevare.

Planning af kartofler starter norm alt med en læggekartoffel. Læggekartofler kan forberedes til plantning ved enten at plante hele eller skære frøet op, så der er en eller to knopper eller "øjne" på hvert stykke.

Der er mange måder, der bruges til at plante kartofler:

Lige i jorden – Landbrug og store udplantninger af kartofler plantes norm alt på denne måde. Denne metode til dyrkning af kartofler betyder, at læggekartofler plantes 1 tomme (2,5 cm.) underjorden. Efterhånden som de voksende kartoffelplanter bliver større, samles jorden op omkring planterne.

Dæk – Mange gartnere har dyrket kartofler i dæk i årevis. Fyld et dæk med jord og plant dine læggekartofler. Efterhånden som de voksende kartoffelplanter bliver større, kan du stable yderligere dæk oven på originalen og fylde dem med jord.

Straw– Dyrkning af kartofler i halm kan virke usædvanligt, men det er meget effektivt. Læg et løst lag halm ud og læg læggekartoflerne i halmen. Når du ser de voksende kartoffelplanter, skal du dække dem med ekstra halm.

Høst af kartofler

På samme måde som når man skal plante kartofler, er det bedste tidspunkt at høste kartofler, når vejret er køligt. Vent til løvet på planterne er døde helt tilbage i efteråret. Når løvet er dødt, graver du rødderne op. Dine voksende kartofler skal være i fuld størrelse og spredt gennem jorden.

Når kartoflerne er gravet op af jorden, lad dem lufttørre på et køligt, tørt sted, før de opbevares.

Anbefalede: