Korrekt pleje og formering af schweiziske osteplanter

Indholdsfortegnelse:

Korrekt pleje og formering af schweiziske osteplanter
Korrekt pleje og formering af schweiziske osteplanter

Video: Korrekt pleje og formering af schweiziske osteplanter

Video: Korrekt pleje og formering af schweiziske osteplanter
Video: The Sims 4: Lav en simmer 2024, Kan
Anonim

Den schweiziske osteplante (Monstera) er en tropisk prydplante, der har luftrødder, der vokser nedad fra stænglen. Disse rødder når nemt jorden, hvilket giver denne plante en vin-lignende tendens. Den schweiziske osteplante har fået sit navn fra sine store, hjerteformede blade, som efterhånden som den bliver ældre, bliver dækket af huller, der ligner schweizisk ost.

Swiss Cheese Vine Plant Info

Den schweiziske ostevinplante foretrækker fuld sol, men vil tilpasse sig delvis skygge. Den nyder også fugtig, veldrænet jord. Denne plante vokser bedst under varme forhold og kræver høj luftfugtighed.

Den schweiziske ostevinplante tåler ikke frost, så dette bør overvejes inden plantning. Oftest kan planten dyrkes som containerplante indendørs og klarer sig godt, når den dyrkes på pæle eller i kurve. Lad jorden tørre lidt ud mellem vandingerne.

Sådan ompotter og skærer man en schweizisk ostplante ned

Spørgsmålet om, hvordan man ompotter og skærer ned på en schweizisk osteplante, er ikke så svært at besvare. Ompot den schweiziske osteplante, flyt den en størrelse op ved at bruge en rig pottejord bestående af kompost og tørv for at hjælpe med luftning og dræning. Også når du ompotter, skal du sørge for at løsne rødderne lidt, før du sætter dem i en ny potte. Disse planter er top-tung og kræver support.

Hvis du ønsker at dyrke den schweiziske osteplante på en mosstang, er dette et godt tidspunkt at gøre det. Placer mosstangen i potten med planten. Bind let stilkene til stangen med snor eller strømpebukser. Sørg for at dugge mospælen regelmæssigt. Efter at have ompottet den schweiziske ostevinplante, skal du vande den grundigt.

Da den schweiziske ostevinplante kan blive ukontrollabel, bør den styres ved at beskære den tilbage. Beskæring kan udføres hver gang planten ser ud til at være for høj, eller når luftrødderne bliver svære at kontrollere, især når man dyrker schweizisk osteplante på en mosstang.

Swiss Cheese Plant Formering

Den schweiziske ostevinplante kan formeres gennem frø, stængelstiklinger eller sugerier, med stiklinger eller sugerier mere almindelige.

Hvis du undrer dig over, hvordan man tager stiklinger fra schweiziske oste, er det nemt. For denne schweiziske osteplanteformering skal du blot tage stængelstiklinger, med en del af stilken tilbage, ved at skære lige efter en bladknude. Fjern det første blad nær bunden af stiklingen, og plant noden i jorden. Du kan bruge rodhormon, hvis det ønskes, men det er ikke nødvendigt. Vand godt, så det kan løbe ud. Ideelt set ønsker du måske at rode stiklingen i vand på forhånd og flytte den til en gryde, når roden er begyndt tilstrækkeligt at finde sted. Rod afskæringen af schweizisk ostevinplante i vand i cirka to til tre uger, og overfør derefter til en gryde fyldt med rig pottejord.

Du kan også forplante schweizisk osteplante ved at vikle fugtigt mos rundt om stilken i en lille antennerod og bladakse, holder det på plads med snor. Omslut denne sektion i en klar pose, bundet af foroven (tilføj et par små luftåbninger). Inden for et par måneder skulle nye rødder begynde at udvikle sig på den schweiziske ostevinplante.

Anbefalede: