Potted Tree Hydrangea - Kan du plante en træhortensia i en potte

Indholdsfortegnelse:

Potted Tree Hydrangea - Kan du plante en træhortensia i en potte
Potted Tree Hydrangea - Kan du plante en træhortensia i en potte

Video: Potted Tree Hydrangea - Kan du plante en træhortensia i en potte

Video: Potted Tree Hydrangea - Kan du plante en træhortensia i en potte
Video: BESKÆRING AF HORTENSIA MACROPHYLLA 2024, April
Anonim

Hortensia betragtes generelt som buske. Især når de overlades til sig selv, har hortensiaer en tendens til buskvækst. Det er muligt at beskære og lede en af disse naturlige buske ind i et lille hortensiatræ, selv i en beholder. Sådan gør du det.

Oprettelse af et hortensia-gårdhavetræ

Hydrangea i potter er dejlige terrassekammerater. De fleste har en tendens til at blive store og buskede, men med den rette pleje og beskæring kan du skabe et smukt lille blomstrende træ.

Du kan prøve enhver type hortensia til dette projekt, men Hortensia paniculata har den mest trælignende vækstvane. H. paniculata, også kendt som træhortensia eller panikhortensia, kan blive op til 4,5 m høj.

Nøglen til at dyrke et hortensiatræ i beholdere eller potter er fornuftig beskæring. Uanset om du vælger en panikhortensia eller en anden type, bliver du nødt til at beskære den til en træform og vælge en enkelt hovedgren til at tjene som "stammen".

Vælg den mest oplagte stængel til en stamme, og læg den, så den vokser oprejst som et træ. Efterhånden som planten vokser, skal du trimme eventuelle konkurrerende stængler ved bunden og langs den nederste del af stammen.

Lad grenene højere oppe vokse og beskær dem til din ønskede træform. Hold omkring to til tre sætnoder på hver gren for at tilskynde til blomstring tættere på hovedstammen.

Udfør din beskæring sidst på vinteren eller det tidlige forår, før ny vækst dukker op. Det er den nye vækst, der blomstrer, så du ønsker ikke at trimme den væk.

Hydrangea Care in Pots

Hortensia er store buske, generelt dyrket i bede. Du kan dog med succes dyrke en træhortensia i en potte med den rette pleje:

  • Vælg en gryde, der er mindst 16 til 24 tommer (40 til 60 cm.) i diameter. Ompot til en større beholder hvert par år. Hvis du skal holde planten udenfor hele vinteren, skal du bruge en robust beholder, der ikke revner, når temperaturen ændrer sig.
  • Brug pottejord af høj kvalitet, og sørg for, at den dræner godt. Overvej at tilføje noget kompost som hortensiaer som frugtbar jord.
  • Vand regelmæssigt, især i de varmeste måneder. Lad ikke jorden tørre for meget.
  • Brug en blomstrende busk eller rosegødning hvert forår.
  • Giv din container et sted med fuld sol eller lidt skygge. Du kan flytte den rundt for at finde den rigtige mængde lys til den bedste vækst.

Det er muligt at dyrke et lille hortensiatræ i en beholder, men din plante har brug for regelmæssig pleje og vedligeholdelse for at trives.

Anbefalede: