At dyrke en enebær i potte - Sådan plejer du et topiary-træ i potte

Indholdsfortegnelse:

At dyrke en enebær i potte - Sådan plejer du et topiary-træ i potte
At dyrke en enebær i potte - Sådan plejer du et topiary-træ i potte

Video: At dyrke en enebær i potte - Sådan plejer du et topiary-træ i potte

Video: At dyrke en enebær i potte - Sådan plejer du et topiary-træ i potte
Video: 3 Secrets to Growing a Beautiful Topiary - Monrovia 2024, Marts
Anonim

Ener er attraktive, seje og nyttige træer i et landskab. De fungerer godt som skærme, hække, læhegn, fundamentplanter og eksemplarer, med enebærarter lige fra lavtvoksende bunddækkede buske til store koniske træer. Små enebærtræer vokser også godt i containere. En pottepræsentation fungerer særligt godt til enebærtopiary. Læs videre for at få oplysninger om, hvordan du plejer enebær i potte.

Juniper Trees

Få træer er mere alsidige i baghaven end enebær (Juniperus spp.). Der er omkring 70 arter i slægten Juniperus, alle aromatiske nåletræer. Enebær har unge blade i form af nåle og skællignende modne blade; de bærer også små frøkogler kaldet bær.

Her er hvor lighederne dog slutter. Der er høje og korte enebær, tynde og spredte enebær og endda enebærbunddække. Deres løv er langt fra ensartet, med prøver, der viser nåle i forskellige nuancer af grøn, blå og gul. Små enebær beskæres nogle gange kunstnerisk til enebærtopiary.

Enebær i potte

Nogle korte enebærtræer har en god størrelse til plantning i containere. Disse omfatter torulosa enebær (Juniperus chinensis 'Torulosa'), der topper ved 15 fod (5 m.) og guldmønt enebær (J uniperus communis 'Gold Cone'), et lille træ, dervokser ikke over 1,5 m.

Beslutningen om at dyrke enebær i beholdere kan have nogle reelle fordele. For det første kan enebær i potte give grønt til hjem med begrænset baghaveplads. Også små enebær i containere er nemme at flytte, hvis du placerer dem på rullende containerplatforme. De kan flyttes ind i solen, efterhånden som eksponeringen ændrer sig, og fra terrassen til garagen, når det kolde vejr rammer.

En anden fordel ved at plante korte enebær i beholdere er evnen til at vælge passende jord til træet. Alle enebær foretrækker en potteblanding, der er let og luftig og dræner godt. Sur jord foretrækkes.

Pleje af enebærtræ

Hvis du overvejer at plante et kort enebærtræ i en beholder, vil du gerne lære mere om, hvordan du opnår dette. Det første trin er at vælge en beholder. Vælg en med drænhuller, og sørg for, at den er stor nok til, at enebær kan udvikle sine rødder. Tommelfingerreglen er at vælge en beholder, der er mindst dobbelt så stor som rodklumpen.

Når enebæren er plantet, er plejen af enebærtræer i potte minimal. Vand den lille enebær hver uge eller deromkring, eller når den øverste tomme (2,5 cm.) af jorden er tør, og tilsæt en gødning med langsom frigivelse om foråret. Opbevar enebær i et solrigt område.

Anbefalede: