Unikke stueplanter: Interessante stueplanter at prøve

Indholdsfortegnelse:

Unikke stueplanter: Interessante stueplanter at prøve
Unikke stueplanter: Interessante stueplanter at prøve

Video: Unikke stueplanter: Interessante stueplanter at prøve

Video: Unikke stueplanter: Interessante stueplanter at prøve
Video: Джеффри Мишлав: удаленный просмотр и тестирование паранормальных явлений 2024, April
Anonim

Planteelskere leder ofte efter det næste nye eksemplar. Samlere søger unikke stueplanter som pandaer søger bambus. Det er ikke kun sjovt at have seje stueplanter, men en lærerig oplevelse, når du lærer om deres særlige behov. Sjældne stueplanter kan være svære at få fat i, men når først du har en, bliver du afhængig af deres skønhed og interesse.

Husplanter er fantastiske til at rense indeluften og tilføje et strejf af natur til dit hjem. Der er adskillige let tilgængelige stueplanter, der er nemme at dyrke og trives indendørs. Men at finde den virkelig specielle art er et kup for eventyrlystne avlere. Usædvanlige stueplanter er en udfordring og en fornøjelse. Nogle gange er du nødt til at finde interessante stueplanter gennem klubber, online chats og samlergrupper.

Tips til at finde sjældne stueplanter

Ofte er et lok alt haveselskab et godt sted at hente interessante stueplanter. Der er også haveklubber at være med i, hvor medlemmerne handler starter og deler information om, hvor man kan finde bestemte eksemplarer. Internettet er blevet til en global markedsplads, hvor du kan finde flora fra hele verden. Der er online fora for samlere og mange specialgartnerier tilgængelige online. En ting du ikke bør gøre er at tage planter fra naturen. Mange svære at finde planter er faktisk truet i deres miljø. Tager dem fraderes levested efterlader et hul i økosystemet, som måske ikke bliver fyldt. Det kan give problemer for andre planter, jordstabilitet og dyrefoder og levesteder.

Idéer til nogle seje stueplanter

En plante behøver ikke at være sjælden for at være interessant. Kødædende planter som kandeplanter er hjemmehørende i store dele af den nordlige halvkugle. Filodendronplanter er et ret almindeligt sted, men et look ens, Monstera, er et rigtigt samlerstykke. Little Lithops, eller levende sten, er skøre små planter, der virkelig ligner små sten. Sukkulenter og bregner vil tilbyde meget unikke former, som faktisk er almindelige og ikke svære at finde.

Med moderne fremskridt kan du nu nemt skaffe små frugtplanter. Den engang eksotiske citrus er tilgængelig i flere dværgformer, ligesom figner, granatæble, kaffe, te og mange andre frugttræer. Selv en stor kassebutik, der har planter på lager, vil have mange interessante og usædvanlige stueplanter.

Super Unikke stueplanter

Unik betyder heller ikke sjælden. Du kan nemt få fingrene i en Adenium eller Desert Rose. Denne plante har en hævet caudex eller stamme og producerer fantastiske lyserøde blomster. Den følsomme plante er også ret almindelig. Når du rører forsigtigt ved bladene, lukker de sig. Proptrækker lever op til sit navn med krøllede blade. Oxalis, ligner kløver, men er en shamrock. Den lilla sort er herlig, og den producerer søde små gule blomster om foråret. Mange af Aroiderne er fascinerende og unikke. Disse omfatter den almindelige filodendron, men også det massive elefantøre. Ind imellem er der flereplanter af beskeden størrelse. Luftplanter tilbyder mange former og nem pleje. De er nemme at finde og dyrke, men har en massiv personlighed. Sjove planter kommer i alle størrelser og former og kan være lige under næsen på dig.

Anbefalede: