Unikke stueplantevarianter: Lær om interessante stueplanter at vokse

Indholdsfortegnelse:

Unikke stueplantevarianter: Lær om interessante stueplanter at vokse
Unikke stueplantevarianter: Lær om interessante stueplanter at vokse

Video: Unikke stueplantevarianter: Lær om interessante stueplanter at vokse

Video: Unikke stueplantevarianter: Lær om interessante stueplanter at vokse
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Er du træt af de samme gamle stueplanter og leder efter nogle mere usædvanlige indendørs planter? Der er en del unikke stueplantevarianter, som du kan dyrke indendørs. Lad os tage et kig på nogle interessante stueplanter at dyrke.

Mest populære unikke indendørs planter

Her er et par af de mere almindelige interessante planter, du kan dyrke indendørs:

Bromeliader

Bromeliader er unikke og smukke indendørs planter. I naturen er de fleste bromeliaer epifytter, så de vokser knyttet til træer og grene. De er forskellige, fordi de har en central kop, som du bør holde fyldt med vand.

I hjemmet bør du give dine bromeliaer tre til fire timers sol. Potteblandingen bør indeholde ting som store barkstykker, så pottemediet har fremragende dræning. Efter blomstring vil planten langsomt dø, men vil producere unger, så du kan fortsætte med at dyrke dem. En af de mest almindelige bromeliader at dyrke i hjemmet er urneplanten eller Aechmea fasciata. Den er også kendt som sølvvaseplante.

De fleste bromeliaer er epifytter, men et eksempel på en bromelia, der vokser i jorden, er ananasplanten. Du kan nemt dyrke en ananas ved at skære aftoppen af frugten. Efterlad kun løvet og omkring en halv tomme (1 cm.) af frugten. Lad det lufttørre i et par dage. Rod det derefter i en vase med vand. Du kan så plante den i jord, når den har rødder.

En anden type bromelia er Tillandsia-slægten eller luftplanter, som er almindeligt tilgængelige.

Sukkulenter

Der er en række sukkulente planter, der er velegnede til at dyrke i hjemmet, hvoraf mange er ekstremt usædvanlige i form. Et eksempel omfatter dem i Lithops-familien, ellers kendt som levende sten eller småstensplanter.

Kaktusser er også inkluderet i sukkulentgruppen. Disse har også mange unikke og interessante sorter, der nemt kan dyrkes indendørs.

Både sukkulent- og kaktusplanter trives i stærkt lys med lidt vand eller fugt. (Nogle populære kan findes nedenfor.)

Andre usædvanlige stueplanter

Den schweiziske osteplante, Monstera deliciosa, er en meget prangende plante med dekorative blade, der kan blive op til 91 cm lange. Den vokser godt i indirekte lys og kan godt lide at blive holdt varm. Sørg for at holde det varmt selv om vinteren.

Staghorn-bregne er en meget interessant bregne, der norm alt sælges monteret på et stykke træ. Som det almindelige navn antyder, ligner bladene dyrehorn. Det er i slægten Platycerium. Sørg for regelmæssigt at gennembløde den monterede bregne for at sikre, at den får nok fugt.

Zig-Zag-kaktus er en usædvanlig stueplante med takkede blade. Det botaniske navn for denne plante er Selenicereus anthonyanus. Den går også under navnet fiskebenkaktus. Den er ret nem at dyrke og kan give lyserøde blomster.

Rosesukkulenter, eller Greenovia dodrentalis, ligner bogstaveligt t alt grønne roser! De er sukkulenter, så sørg for at sørge for standard sukkulenter for at holde dem smukke.

Euphorbia tirucalli 'Firesticks' er en skøn sukkulent, der har en smuk rød farve for enden af grenene. Det er almindeligvis kendt som blyantkaktus.

Various Oxalis giver interessante og usædvanlige indendørs planter. Disse er også kendt som shamrock-planter, og nogle har fantastiske lilla eller lilla blade og enten hvide eller lyserøde blomster. De foretrækker at blive dyrket i fugtig jord og medium til skarpt lys.

Der er mange flere unikke indendørs planter, som du kan dyrke. Nogle andre omfatter:

  • hestehalepalme
  • Rex begonia
  • perlestreng
  • Tornekrone
  • Pachira-pengetræ

Hvorfor ikke prøve at dyrke nogle af disse unikke stueplantevarianter?

Anbefalede: