Damianita Daisy Care: Lær om Damianita-blomsterdyrkning

Indholdsfortegnelse:

Damianita Daisy Care: Lær om Damianita-blomsterdyrkning
Damianita Daisy Care: Lær om Damianita-blomsterdyrkning

Video: Damianita Daisy Care: Lær om Damianita-blomsterdyrkning

Video: Damianita Daisy Care: Lær om Damianita-blomsterdyrkning
Video: How To Grow and Care Potted Gerbera Daisies Indoors - Growing Houseplant 2024, April
Anonim

Flere og flere gartnere ser efter planter, der er tørketolerante, hvilket bringer os til landskabspleje med Damianita-margueritter. Læs videre for information om Damianita daisy care.

Hvad er Damianita Daisies?

Damianita tusindfryd er små stedsegrønne buske, der vokser til en fod (30 cm.) eller deromkring i højden og ens på tværs. Meget aromatisk planten er dækket af mellem- til mørkegrønt fint løv og blomstrer fra forår til september med strålende farvede gule blomster.

Damianita Plant Info

Damianita tusindfryd (Chrysactinia mexicana) er hjemmehørende i Mexico, Texas og New Mexico. Den første stavelse i slægtsnavnet, "chrys" betyder gylden, hvilket er et tegn på blomstringsfarven.

Damianita blev brugt af indfødte amerikanere til medicinske formål og som et afrodisiakum, men i dag er Damianita-blomsterdyrkningen primært for sin ekstreme tørketolerance og langvarige opblomstring. Planten har en dyb, mangegrenet pælerod, som forklarer dens tørketolerance.

Hvis en del af planten er knust eller knust, udstråler Damianita en skarp aroma, som kommer fra orange oliekirtler. Efter sigende forhindrer denne intense duft Damianita i at blive spist af hjorte.

Damianita Flower Growing

Damianita tusindfryd er nemme at dyrke og er hårdføre til 0 F (-18 C). Det er de blevetstadig mere populære landskabseksemplarer ikke kun i deres oprindelige klima, men også i Arizona og Californien.

De trives i tørre områder, i fuld sol og er tolerante over for ugæstfri jord. I det hele taget er disse tusindfryd ekstremt robuste og holdbare valg til vanskelig landskabspleje.

Damianita er en kompakt plante, der kan bruges i massebeplantninger eller i små rum såsom gårdhaver eller langs gangbroer. Den er også nyttig som bunddækkeplante eller kantplante.

Damianita Daisy Care

Når Damianita er etableret, er det et anlæg med lav vedligeholdelse. Hvis planten bliver træagtig, kan den beskæres ret kraftigt tilbage i det tidlige forår.

Damianita formerer sig ved selvsåning eller nåletræsstiklinger taget om sommeren.

Undgå "våde fødder" eller at dyrke planten i områder med dårlig dræning. Ellers med minimal pleje, er Damianita tusindfryd fremragende aromatiske blomstrer til brug i de hårdeste landskabssituationer.

Anbefalede: