Seaside Daisy Care - Tips til Seaside Daisy Plantning i haver

Indholdsfortegnelse:

Seaside Daisy Care - Tips til Seaside Daisy Plantning i haver
Seaside Daisy Care - Tips til Seaside Daisy Plantning i haver

Video: Seaside Daisy Care - Tips til Seaside Daisy Plantning i haver

Video: Seaside Daisy Care - Tips til Seaside Daisy Plantning i haver
Video: How to Prune Daisies 2024, April
Anonim

Hvad er margueritter ved havet? Også kendt som beach aster eller beach daisy, seaside daisy planter er blomstrende stauder, der vokser vildt langs Stillehavskysten, fra Oregon og Washington og ned mod syd til det sydlige Californien. Denne seje, lille plante findes i barske miljøer som kystkrat og klitter.

Information om Seaside Daisy Plants

Seaside tusindfryd (Erigeron glaucus) er lavtvoksende planter, der når højder på 6 til 10 tommer (15 til 25,5 cm), med en spredning på 1 til 2 fod (0,5 m.). Denne stedsegrønne staude består af blankt, grågrønt løv. Attraktive blomster med isblå, tusindfrydlignende kronblade (nogle gange med lavendel eller lyserød farvetone), der omgiver en stor, lys gul midte.

Seaside daisy-planter er holdbare, men de tåler ikke ekstrem kulde. Denne plante er velegnet til dyrkning i USDA-plantehårdhedszonerne 8 til 10. I mildt klima kan margueritter ved havet blomstre langt ind i vinteren.

Seaside Daisy Planting

Voksende margueritter ved havet foretrækker veldrænet jord og fuld sol, men planterne vil tåle let skygge, især i varmt klima. Planten er velegnet til xeriscaping og fungerer også godt i stenhaver,border, blomsterbede, i containere og på skråninger. Daisy ved havet er meget attraktiv for sommerfugle, og de farverige besøgende elsker den lange vækstsæson.

Seaside Daisy Care

Seaside daisy-pleje er ikke kompliceret, men det er vigtigt at placere seaside daisy, hvor planterne er beskyttet mod eftermiddagssol, da den intense varme vil svide planten. Ellers skal du bare vande planten cirka en gang om ugen i tørvejr. Et 3-tommer (7,5 cm.) lag barkflis holder jorden kølig og fugtig.

Deadhead visne blomstrer regelmæssigt for at tilskynde til fortsat blomstring og for at holde planten pæn. Trim planten ned, hvis den ser langbenet ud i sensommeren; du vil blive belønnet med en forynget plante og endnu en flush af farverige blomster.

Seaside daisy-planter formeres nemt med stængelstiklinger eller ved at dele planterne i det tidlige forår.

Anbefalede: