Hvad er høstbønner: Betingelser for dyrkning af høstbønner

Indholdsfortegnelse:

Hvad er høstbønner: Betingelser for dyrkning af høstbønner
Hvad er høstbønner: Betingelser for dyrkning af høstbønner

Video: Hvad er høstbønner: Betingelser for dyrkning af høstbønner

Video: Hvad er høstbønner: Betingelser for dyrkning af høstbønner
Video: Fava/Broad Beans - The Complete Growing Guide 2024, April
Anonim

Hvis du har overvejet at plante grønne bønner, men er afskrækket af indsatskravet, er du ikke alene. Ligesom Jacks berømte bønnestængel i eventyret vokser bønner ofte på vinstokke, der svæver mod himlen og kræver en fast støtte og regelmæssig vedhæftning. Nu kan du dyrke bønner uden at stikke ved at plante høstbønner. Hvad er høstbønner? Læs videre for at få oplysninger om høstbønnesorten, herunder tips til, hvordan man planter disse bønner.

Hvad er høstbønner?

Harvester bush bønner er hårdføre planter, der vokser i en robust opret busk vane. Bønnesorten blev oprindeligt udviklet som en grøn bønne, der kunne høstes mekanisk, men den er blevet en favorit i hjemmet. Hvordan er høstbønner, når de høstes? Disse grønne bønner vokser i lige, bælg fem til seks tommer (13-15 cm.) lange. De er møre at spise og forbliver snorløse længere end andre varianter.

Growing Harvester Beans

En af de største attraktioner for dem, der dyrker disse bønner, er det faktum, at buskene ikke behøver en støttestruktur for at forblive oprejst. I modsætning til mange andre typer grønne bønneplanter er høstbønner planter, der vokser ret høje, 20 tommer (50 cm.), men alligevel forbliver oprejst, mens de sætter bælgerne højt for let håndplukning. Så er der smagen. Disse attraktive bønner har en dejlig "beany" smag. De er ideelle til at spise, mens de stadig er sprøde efter let dampning.

Sådan planter man høstbønner

Hvis ideen om lange, møre bælg, der vokser på en opretstående busk, har vundet dit hjerte, vil du have noget information om, hvordan man planter høstbønner. Du kan direkte så frøene udenfor når som helst efter forårets sidste frost eller før vinterens første frost.

Plant bønnerne i rig, veldrænet jord på et sted, der får godt solskin hver dag. Så frøene en tomme (2,5 cm.) dybt og tre inches (8 cm.) fra hinanden, og komprimer forsigtigt jorden over dem, når de er i jorden. Vand ikke for meget, så de ikke rådner.

Pas på, om frøplanten springer ud en uge eller deromkring senere. Derefter skal du vande mindst en gang om ugen for at holde de lavvandede rødder i fugtig jord. Forvent at begynde at høste disse bønner omkring ti uger efter spiring. Pluk bønner, når de er tynde som en blyant i stedet for at lade dem blive tykkere.

Da du har arbejdet så hårdt i haven denne sommer, vil vi gerne vise frugterne (og grøntsager) af dit arbejde! Vi inviterer dig til at deltage i Gardening Know How Virtual Harvest Show ved at indsende billeder af din høst!

Anbefalede: