Hvad er sorte tartariske kirsebær – betingelser for dyrkning af sorte tartariske træer

Indholdsfortegnelse:

Hvad er sorte tartariske kirsebær – betingelser for dyrkning af sorte tartariske træer
Hvad er sorte tartariske kirsebær – betingelser for dyrkning af sorte tartariske træer

Video: Hvad er sorte tartariske kirsebær – betingelser for dyrkning af sorte tartariske træer

Video: Hvad er sorte tartariske kirsebær – betingelser for dyrkning af sorte tartariske træer
Video: Tree of the Week: Black Cherry 2024, Kan
Anonim

Få frugter er mere behagelige at dyrke end kirsebær. Disse velsmagende små frugter giver et smagfuldt slag og giver en stor høst. Kirsebær kan nydes friske, de fungerer godt i desserter og krydrede retter, og de kan konserveres let at spise hele vinteren. Når du vælger et træ til din baghave eller lille frugthave, skal du overveje alle fordelene ved et sort tartarisk kirsebærtræ.

Hvad er sorte tartariske kirsebær?

Black Tartarian er en gammel variant af søde kirsebær. Det opstod i Rusland og blev introduceret i England og USA i slutningen af 1700-tallet. Træet blev engang kaldt det store sorte hjerte, hvilket er beskrivende for frugten: dyb, mørkerød og stor.

For søde og saftige kirsebær er Black Tartarian svær at slå. Det er en populær variant for smag og tekstur. Den er også populær blandt hjemmeavlere, fordi den producerer rigeligt - smukke, sødt duftende forårsblomster og moden frugt i forsommeren.

Denne sort kan også tilpasses til mange forskellige jordtyper og tolererer tørke bedre end nogle andre. Det er et ret nemt træ at dyrke for hjemmegartneren.

Sådan dyrker man sorte tartariske kirsebær

Som med andre kirsebærtræer, at dyrke sort tartar kræver fuld sol og plads nok til at den kan vokse ud og op til omkring 10 og 15 fod (3-4,5 m.), medmindre du vælger et dværgtræ. Du skal faktisk have plads til to træer, da denne sort ikke er selvbestøvende. Enhver anden sød kirsebær, som Stella, Bing eller Van, vil fungere som bestøver. Uden et ekstra træ vil din sorte tartar ikke producere frugt.

Næsten enhver jordtype duer for dette træ, men det foretrækker en lettere jord. Det vigtigste er, at træet sidder i jord, der dræner godt og ikke vil samle vand. Indtil det nye træ har etableret gode rødder, skal du vande det regelmæssigt. Efter det første år kan du reducere vanding til kun, når der er utilstrækkelig regn.

Gødning er ikke rigtig nødvendigt for dit træ, før det begynder at bære frugt efter fire til syv år. På det tidspunkt skal du give den en årlig dosis lav-nitrogen gødning i det tidlige forår, før blomstringen kommer.

Almindelig pleje bør også omfatte beskæring en gang om året. Den bedste måde at fortælle, hvornår dine søde kirsebær er klar til at høste, er efter smag. De skal være faste, men helt søde, da de ikke modnes af træet.

Anbefalede: