Growing Winter Salat With Kids: How To Grow An Indoor Salat Garden

Indholdsfortegnelse:

Growing Winter Salat With Kids: How To Grow An Indoor Salat Garden
Growing Winter Salat With Kids: How To Grow An Indoor Salat Garden

Video: Growing Winter Salat With Kids: How To Grow An Indoor Salat Garden

Video: Growing Winter Salat With Kids: How To Grow An Indoor Salat Garden
Video: 4 Crops that Easily Grow Indoors for Winter Salad Greens: Growth Examples, Planting, & Basic Lights 2024, April
Anonim

Har du en kræsen spiser? Er aftensmad blevet en kamp om grøntsager? Prøv indendørs salathavearbejde med dine børn. Dette forældretrick introducerer børn til en række bladgrøntsager og opmuntrer den mest kræsne spiser til at prøve nye smagsoplevelser. Derudover er det sjovt og lærerigt at dyrke indendørs greens med børn!

Sådan dyrker man en indendørs salathave

Salat og grøntsalat er nogle af de nemmeste grøntsagsplanter at dyrke indendørs. Disse bladplanter spirer hurtigt, vokser hurtigt i ethvert solrigt sydligt vindue og når modenhed på omkring en måned. Følg disse trin for at lære, hvordan du dyrker en indendørs salathave med dine børn:

  • Gør det sjovt – Som med ethvert børnevenligt projekt, tilskynd til kreativitet ved at lade dine børn dekorere deres egne indendørs salat-haveplanter. Fra genbrugte mælkekartoner til sodavandsflasker, enhver fødevaresikker beholder med drænhuller kan bruges til at dyrke salatgrønt indendørs. (Sørg for opsyn, når børn bruger skarpe genstande.)
  • Seed Choice – Giv dine børn ejerskab til dette projekt ved at lade dem vælge, hvilke salatsorter de vil dyrke. (Når du dyrker vintersalat med børn, kan du finde frø året rundt i havecentre eller onlineforhandlere.)
  • Playing in dirt – Dette barn-centreredeaktivitet ser aldrig ud til at blive gammel. Før du planter salatgrønt indendørs, skal du få dine børn til at fylde deres plantekasser udenfor eller dække indendørs arbejdsområder med avispapir. Brug en kvalitets pottejord, som du har forfugtet, indtil den er fugtig. Fyld plantekasser til inden for en tomme (2,5 cm.) fra den øverste kant.
  • Så frø – Salat har små frø, som kan være svære at håndtere for små børn. Få dit barn til at øve sig i at fordele frø på en Styrofoam-bakke eller køb en mini håndholdt frøpen, som de kan bruge. Så frø let henover jordens øverste overflade og dæk med et meget tyndt lag forfugtet pottemuld.
  • Dæk med plast – For at bevare det fugtniveau, der er nødvendigt for at spire, skal plantekassen dækkes med plastfolie. Tjek plantekasser dagligt, og fjern plastikfolien, når frøplanterne dukker op.
  • Sørg for masser af sollys – Når frøene er spiret, skal du placere plantekasserne på et solrigt sted, hvor de vil modtage mindst otte timers direkte lys. (Når du dyrker vintersalat med børn, kan det være nødvendigt med supplerende indendørs belysning.) Sørg for en trinskammel, hvis det er nødvendigt, så dine børn nemt kan observere deres planter.
  • Vand regelmæssigt – Når du dyrker indendørs greens med børn, skal du opfordre dem til at tjekke jordoverfladen dagligt. Når det føles tørt, få dem til at vande deres planter let. En lille vandkande eller kop med en tud kan holde spild på et minimum, når børnene kan hjælpe med at vande.
  • Tynde salatfrøplanter – Når salatplanterne har udviklet to til tre sæt blade, så hjælp dit barnfjerne individuelle planter for at reducere trængsel. (Brug den foreslåede planteafstand på frøpakken som en guide.) Knib rødderne fra de kasserede planter, vask bladene, og opfordr dit barn til at lave en "mini" salat.
  • Høst af salatgrønt – Salatblade kan plukkes, når de har fået en brugbar størrelse. Få dit barn til at klippe eller forsigtigt brække de yderste blade af. (Plantens centrum vil fortsætte med at producere blade til flere høstninger.)

Anbefalede: