Growing Schefflera As Bonsai: How To Make A Schefflera Bonsai Tree

Indholdsfortegnelse:

Growing Schefflera As Bonsai: How To Make A Schefflera Bonsai Tree
Growing Schefflera As Bonsai: How To Make A Schefflera Bonsai Tree

Video: Growing Schefflera As Bonsai: How To Make A Schefflera Bonsai Tree

Video: Growing Schefflera As Bonsai: How To Make A Schefflera Bonsai Tree
Video: Hawaiian umbrella Bonsai care (Schefflera) 2024, Kan
Anonim

Dværgschefflera (Schefflera arboricola) er en populær plante, også kendt som Hawaii-paraplytræet og almindeligvis brugt til schefflera bonsai. Selvom det ikke betragtes som et "ægte" bonsai-træ, er schefflera-bonsai-træer de mest populære typer indendørs bonsai. Vil du lære at lave en schefflera bonsai? Læs videre for information og tips om beskæring af schefflera bonsai.

Growing Schefflera as Bonsai

Hvis du leder efter en holdbar stueplante, der trives under dårlige lysforhold, er schefflera et kig værd. Det er ekstremt populært og nemt at dyrke, så længe du forstår dets behov.

Derudover har dværgschefflera masser af egenskaber, der gør den til et ideelt bonsaitræ. Selvom denne art ikke har de træagtige stængler og sammensatte bladstruktur fra andre bonsais, fungerer dens stammer, forgrening og rodstruktur alle godt i denne rolle. Derudover har schefflera bonsai træer brug for mindre lys, lever længere og er mere kraftige end traditionelle bonsai valg.

Sådan laver man en Schefflera Bonsai

Kablet er en af de teknikker, der bruges til at forme lemmerne på et bonsai-træ. Hvis du undrer dig over, hvordan man laver en schefflera bonsai, skal du være særlig forsigtig med ledninger. Drastisk bøjning af stilkene kan beskadige dem.

Vikl i stedet tråden rundt om grenen eller stilken påschefflera du vil manipulere. Start med at vikle den rundt om den tykkeste del af stilken eller grenen, og flyt derefter til den tyndere del. Når ledningen er på plads, bøjes den forsigtigt i den retning, du ønsker, at den skal bevæge sig. Flyt den lidt længere for hver dag i en uge, og lad den derefter forblive på plads i endnu en måned.

Beskæring af Schefflera Bonsai

De andre dele af træningen af en schefflera-bonsai er beskæring og afløvning. Beskær alle blade fra din dværg schefflera bonsai, og lad stilken sidde på plads. Året efter beskæres kun de større blade. Dette bør gentages hvert forår, indtil den gennemsnitlige bladstørrelse er, hvor du vil have den.

Schefflera Bonsai Care

Dine dværgschefflera-bonsai-træer skal opbevares i et fugtigt miljø. Et drivhus, hvor klimaet kan styres, eller et akvarium fungerer godt. Hvis dette ikke er muligt, skal du pakke bagagerummet ind med plastikpapir for at holde indersiden varm.

Hele træet skal dugges hver dag, mens planten kræver en lang drink to gange om ugen. Schefflera bonsai pleje kræver også gødning. Brug halvstyrke flydende plantefoder og påfør med få ugers mellemrum.

Når luftrødder vokser fra stammen og stænglerne, skal du bestemme, hvilken form du vil have schefflera-bonsai'en til at tage. Klip uønskede luftrødder ud for at fremme de mere attraktive, tykkere rødder.

Anbefalede: