Growing Horse Chestnut As A Bonsai: Lær om Bonsai Horse Chestnut Care

Indholdsfortegnelse:

Growing Horse Chestnut As A Bonsai: Lær om Bonsai Horse Chestnut Care
Growing Horse Chestnut As A Bonsai: Lær om Bonsai Horse Chestnut Care

Video: Growing Horse Chestnut As A Bonsai: Lær om Bonsai Horse Chestnut Care

Video: Growing Horse Chestnut As A Bonsai: Lær om Bonsai Horse Chestnut Care
Video: Horse Chestnut Bonsai. 1 2024, Kan
Anonim

Bonsai-havearbejde er en givende hobby, der giver mange års nydelse. Nybegyndere til bonsai-kunsten kan være bange for at bruge et dyrt eksemplar til deres første forsøg. Det er når man ser sig omkring efter lokale frø eller en frøplante kommer i spil. Mange indfødte træer kan blive smukke bonsai for små omkostninger. Tag for eksempel hestekastanjen. Kan du dyrke en hestekastanjebonsai?

Kan du dyrke en hestekastanjebonsai?

Det enkle svar er ja. Det er muligt at dyrke en hestekastanje som en bonsai. For at præcisere, kræver hestekastanje bonsai planter konsekvent opmærksomhed, men så igen, de fleste bonsai gør. Da disse træer kan blive ret høje, kræver de en hel del hestekastanje bonsai beskæring og pleje. Fordelen ved at dyrke en hestekastanje som bonsai er, at den er let tilgængelig i nogle regioner.

Den (hvide) hestekastanje er et hårdfør, løvfældende træ, der almindeligvis findes i skove, parker og langs vejkanter. Om efteråret falder træet konker, der er omgivet af et grønt, stikkende skal. Når skallerne falder til jorden, brister de ofte og afslører de glatte, brune nødder indeni.

Disse konkere kan væreindsamlede eller, ofte, endda frøplanter, der har vokset i årevis, kan indsamles og forvandles til hestekastanje bonsaiplanter.

Sådan dyrker man hestekastanjebonsaiplanter

Saml nogle ubeskadigede kastanjekrukker, og plant dem dybt nok i en frøboks til at være helt dækket af jord. Hold jorden fugtig og dæk kassen med plastik for at holde på fugten. Placer kassen i et beskyttet område udenfor. Fortsæt med at holde jorden fugtig efter behov. Frøene skal bruge en periode med kulde for at signalere, at det er tid til at spire, så vær tålmodig og/eller lag frøene før plantning.

Efter nogen tid vil to runde blade, kimblade, dukke op efterfulgt af de første ægte blade. Når disse blade er i fuld størrelse, kan den lille frøplante pottes. Fjern forsigtigt planten fra frøboksen og genplant i en potte med almindelig jord. Vand den nyligt pottede frøplante og stil den udenfor. Beskyt frøplanten mod frost og kraftig regn, hvis det er nødvendigt.

Hestekastanjebonsaibeskæring

Efter omkring et år vil frøplanterne være omkring 4 til 6 tommer (10-15 cm.) høje. I det efterfølgende år, når planten spirer, skæres de fleste blade af med undtagelse af tre par. Behold de sovende knopper, som får mindre blade. Dette er et signal til planten om at skubbe mindre blade ud næste gang. Fortsæt med at beskære blade indtil midsommer. Eventuelle blade, der vokser efter dette, kan stå til det følgende år.

Når planten vokser ud af sin lille transplantationspotte, er det tid til at ompotte. Først skal du skære ca. to tredjedele af pæleroden ned og derefter ompotte planten i en brønd.dræning af bonsaijord. I det næste år skal du fjerne de første blade, der kommer frem, men hold et stykke af stilken fastgjort til planten. Beskæring tillader grenene at vokse. Efter fire år kan træet tilsluttes.

Bonsai hestekastanjepleje

Hestekastanjetræer bør holdes i et område udenfor, der har skygge om eftermiddagen, så bladene ikke brænder. I begyndelsen af midten af efteråret skal du flytte bonsaien til et beskyttet område, der vil beskytte den mod kold vind og kraftig frost.

Hold træerne vande regelmæssigt og gød med en organisk gødning.

Hvis du er interesseret i at lære bonsai-kunsten, er det en god idé at gøre dit første forsøg med et eksemplar såsom hestekastanje, der er billigere. På denne måde, hvis bestræbelserne ikke lykkes, er du ikke ude for mange penge. Det er også en god idé at starte mere end én hestekastanjebonsai i tilfælde af uforudsete hændelser.

Anbefalede: