Bestøvende druer: Har du brug for to vinstokke til frugt

Indholdsfortegnelse:

Bestøvende druer: Har du brug for to vinstokke til frugt
Bestøvende druer: Har du brug for to vinstokke til frugt

Video: Bestøvende druer: Har du brug for to vinstokke til frugt

Video: Bestøvende druer: Har du brug for to vinstokke til frugt
Video: Udplantning og pasning af citrontræ - Plantorama guide 2024, Kan
Anonim

De fleste frugttræer skal krydsbestøves, hvilket betyder, at et andet træ af en anden sort skal plantes i nærheden af det første. Men hvad med druer? Har du brug for to vinstokke til vellykket bestøvning, eller er vinstokke selvfertile? Den følgende artikel indeholder oplysninger om bestøvende druer.

Er druer selvfrugtbare?

Om du har brug for to vinstokke til bestøvning afhænger af, hvilken type drue du dyrker. Der er tre forskellige typer druer: amerikanske (V. labrusca), europæiske (V. viniferia) og nordamerikanske indfødte druer kaldet muscadines (V. rotundifolia).

De fleste klaser af druer er selvfrugtbare og kræver derfor ikke en bestøver. Når det er sagt, vil de ofte have gavn af at have en bestøver i nærheden. Undtagelsen er Brighton, en almindelig druesort, der ikke er selvbestøvende. Brighton har brug for endnu en bestøvende drue for at sætte frugt.

Muscadines er derimod ikke selvfertile vinstokke. Nå, for at præcisere, kan muskadinedruer bære enten perfekte blomster, som har både mandlige og kvindelige dele, eller ufuldkomne blomster, som kun har kvindelige organer. En perfekt blomst er selvbestøvende og behøver ikkeendnu en plante til vellykket vinbestøvning. En ufuldkommen blomstrende vin har brug for en perfekt blomstret vin i nærheden for at bestøve den.

De perfekte blomstrede planter omtales som bestøvere, men de har også brug for bestøvere (vind, insekter eller fugle) for at overføre pollen til deres blomster. I tilfældet med muskadinvinstokke er den primære bestøver svedbien.

Mens perfekt blomstrede muscadine vinstokke kan selvbestøve og sætte frugt, sætter de meget mere frugt ved hjælp af bestøvere. Bestøvere kan øge produktionen med så meget som 50 % i perfekt blomstrede, selvfertile kultivarer.

Anbefalede: