Ginkgo træsorter – Lær om forskellige typer ginkgotræer

Indholdsfortegnelse:

Ginkgo træsorter – Lær om forskellige typer ginkgotræer
Ginkgo træsorter – Lær om forskellige typer ginkgotræer

Video: Ginkgo træsorter – Lær om forskellige typer ginkgotræer

Video: Ginkgo træsorter – Lær om forskellige typer ginkgotræer
Video: Ginkgo Trees ~ Ginkgo biloba | Saturday Showcase | 2024, April
Anonim

Ginkgo-træer er unikke ved, at de er levende fossiler, stort set uændrede i næsten 200 millioner år. De har smukke, vifteformede blade og træer er enten han- eller hunkøn. I landskabet kan forskellige slags ginkgo være store skyggetræer og attraktive dekorative tilføjelser til haver. Der er flere varianter, som du kan vælge imellem.

Om Ginkgo-kultivarer

Et ginkgo-træ kan blive op til 80 fod (24 m.) højt og 40 fod (12 m.) bredt, men der er også mindre sorter. Alle har de specielle, vifteformede blade. Ginkgo-blade bliver levende gule tidligt på efteråret, og de klarer sig godt i bymiljøer. De kræver minimal pleje, når de er modne.

En vigtig overvejelse, når du vælger et ginkgo-træ af enhver sort, er det faktum, at modne huntræer producerer frugt. Frugten begynder at udvikle sig efter omkring tyve år, og den kan være ret rodet. Mange vil også beskrive lugten som ubehagelig.

Ginkgo træsorter

Et ginkgo-hantræ er en fantastisk tilføjelse til de fleste haver. Du kan endda vælge vækstvane, størrelse og andre egenskaber ved at vælge blandt flere typer ginkgo-træer:

  • Fairmount. Dette er en søjleformet ginkgo, hvilket betyder, at dens vækstvane er smal og opretstående. Dette er et godt valg til smalle rum med masser af lodret plads.
  • Princeton Sentry. Også en søjleformet sort, denne er lidt højere og bredere end Fairmont og vokser relativt hurtigt.
  • Autumn Gold. Autumn Gold er et kronetræ, fantastisk til hvor du har meget plads og ønsker skygge. Den vil blive op til 50 fod (15 m.) høj og 35 fod (11 m.) bred.
  • Chase Manhattan. Dette er en dværg, busk-lignende ginkgo, der kun når en højde på omkring 6 fod (2 m.).
  • Majestic Butterfly. Denne type har brogede blade, grønne stribede med gule. Det er også et mindre træ på kun 10 fod (3 m.) højt ved modenhed.
  • Lacy Ginkgo. Den blondekultivar er såkaldt for sine blade, som har en struktureret kant, der giver et udseende af blonder.

Ginkgo-kultivarer af han- og hunkøn har ofte forskellige navne, så sørg for at vælge et hantræ, hvis du vil have et, der er lavt vedligeholdelsesvenligt og ikke giver frugt.

Anbefalede: