What is Joseph's Coat Amaranth – Sådan dyrker man tricolor amaranth-planter

Indholdsfortegnelse:

What is Joseph's Coat Amaranth – Sådan dyrker man tricolor amaranth-planter
What is Joseph's Coat Amaranth – Sådan dyrker man tricolor amaranth-planter

Video: What is Joseph's Coat Amaranth – Sådan dyrker man tricolor amaranth-planter

Video: What is Joseph's Coat Amaranth – Sådan dyrker man tricolor amaranth-planter
Video: How to Transplant Amaranth Tricolor Joseph's Coat Seedlings Transplanting Indoors 2024, Kan
Anonim

Josephs pels amaranth (Amaranthus tricolor), også kendt som tricolor amaranth, er en smuk enårig, der vokser hurtigt og giver en strålende farve. Løvet er stjernen her, og denne plante danner en fantastisk kant eller kant. Den vokser også godt og ser fantastisk ud, når den sættes i som massebeplantninger. Trefarvet amarantpleje er let, og det er en fantastisk tilføjelse til mange haver.

Hvad er Joseph's Coat Amaranth?

Fælles navne for denne plante omfatter Josephs pels eller tricolor amaranth, springvandplante og sommer julestjerne. Den vokser som en årlig fra forår til efterår og trives i de fleste USDA-zoner. Du kan dyrke tricolor amaranth i bede eller i beholdere.

Bladene er det, der gør Josephs pels spektakulær og tiltalende for gartnere. De starter grønt og bliver 8-15 cm lange og 5-10 cm brede. De grønne blade bliver til fantastiske lyse nuancer af orange, gul og rød, som sommeren skrider frem. Blomsterne er ikke særlig dekorative.

Sådan dyrker man tricolor amaranth

At dyrke Josephs pels-amaranth kræver en lille indsats. Det er en plante, der tåler en række forskellige forhold, herunder tørke og forskellige jordtyper. Plant tricolor amaranth udendørs efter forårets sidste frost i jord, der er blevet blandet med kompost eller anden organisk ændring. Sørg for, at jorden vil dræne; denne plante tåler tørre forhold, men rådner hurtigt i stående vand.

Fuld sol er bedst til Josephs pels, men delvis skygge er fint i varmere klimaer. Jo mere sol du kan give dine planter, jo mere levende vil løvfarven være. Begræns også gødning, da overdreven brug kan reducere farven på bladene.

Josephs pels er en fantastisk plante, men den ser bedst ud i uformelle haver. Det er beslægtet med pigweed, og afskrækker nogle gartnere af denne grund. Den kan have et lidt ukrudt udseende, så hvis du leder efter rene, ryddelige bede og border, er det måske ikke din plante. Prøv i stedet at dyrke en i en beholder for at se, om du kan lide udseendet af den.

Anbefalede: