Hvad er en japansk hestekastanje – Lær om pleje af japansk hestekastanje

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en japansk hestekastanje – Lær om pleje af japansk hestekastanje
Hvad er en japansk hestekastanje – Lær om pleje af japansk hestekastanje

Video: Hvad er en japansk hestekastanje – Lær om pleje af japansk hestekastanje

Video: Hvad er en japansk hestekastanje – Lær om pleje af japansk hestekastanje
Video: Aesculus Hippocastanum 'Memmingeri' European Horse Chestnut Tree - Fun Flowers 2024, Kan
Anonim

Hvis du leder efter et virkelig spektakulært skyggetræ, skal du ikke lede længere end Turbinata-kastanjetræet, også kendt som den japanske hestekastanje. Dette hurtigtvoksende træ, der blev introduceret til Kina og Nordamerika i slutningen af det 19.th århundrede, er blevet populært som både pryd- og prøvetræ. Interesseret i at dyrke japanske hestekastanjer? Læs videre for yderligere oplysninger om japansk hestekastanje, herunder pleje af dette imponerende træ.

Hvad er en japansk hestekastanje?

Den japanske hestekastanje (Aesculus turbinata) er medlem af familien Hippocastanaceae sammen med andre sorter af hestekastanje og buckeye. Det er kun hjemmehørende i Japan, på øen Hokkaido og de centrale og nordlige regioner i Honshu.

Under ideelle forhold kan Turbinata-kastanjetræer vokse hurtigt og nå højder på op til 10 fod (30 m.). Den har sammensatte, palmede blade med fem til syv tandede småblade fastgjort på samme punkt på en central stilk.

Yderligere oplysninger om japansk hestekastanje

Denne løvfældende skønhed tilbyder farver og interesse for landskabet året rundt. De smukke store blade bliver en strålende orangeom efteråret, mens hele træet i foråret er dækket af fodlange (31 cm.) cremehvide blomsterstilke med et strejf af rødt, og vinterknopper er en munter blank rød.

Forårsbårne blomster giver plads til et næsten rygløst, ægformet gulgrønt skal, der omslutter et enkelt brunt frø. Disse frø er blevet brugt som nødration i århundreder og er den dag i dag brugt i traditionelle japanske konfekture som riskager og kugler. Et ekstrakt lavet af frøet er også blevet blandet med alkohol for at behandle blå mærker og forstuvninger i tidlig japansk folkemedicin.

Japansk hestekastanjepleje

Japansk hestekastanje kan dyrkes i USDA zone 5 til 7. Den er tolerant over for en bred vifte af jord, forudsat at de er godt drænende. Når du dyrker japanske hestekastanjer, skal du placere træerne i fuld sol.

Hestekastanjer tåler ikke tørkeforhold, så sørg for at vælge et sted, ikke kun i fuld sol, men med fugtig, humusrig jord. Plant træet enten om foråret eller efteråret afhængigt af dit klima. Plantehullet skal være omkring tre gange bredden af rodklumpen og dybt nok til, at rodklumpen flugter med jorden.

Placer træet i hullet, sørg for, at det er lige, og fyld derefter hullet med vand. Lad vandet absorbere og fyld derefter hullet med jorden igen. Tamp jorden let ned for at fjerne eventuelle luftlommer. Tilføj et lag barkflis for at holde på fugten og hæmme ukrudt.

Hold nyvandede træer vandede regelmæssigt. Når først de er etableret, har træer brug for lidt pleje ud over noglebeskæring i senvinteren.

Anbefalede: