Havearbejde med tekstur: Sådan bruges tekstur i haven

Indholdsfortegnelse:

Havearbejde med tekstur: Sådan bruges tekstur i haven
Havearbejde med tekstur: Sådan bruges tekstur i haven

Video: Havearbejde med tekstur: Sådan bruges tekstur i haven

Video: Havearbejde med tekstur: Sådan bruges tekstur i haven
Video: Осеннее солнце🌞 Огромная акриловая заливка с трафаретом ~ Смешанная техника ~ абстракционизм мандала 2024, Kan
Anonim

Du behøver ikke at være landskabsarkitekt for at skabe smukke og frodige uderum omkring dit hjem. Med lidt viden kan processen med at skabe fantastiske og visuelt dynamiske blomsterkanter forenkles og opnås af selv uerfarne gartnere. Ved at overveje elementer som plantebehov, sollysbehov og plantetekstur er avlerne i stand til at skabe haverum, der er specielt tilpasset deres behov.

Hvad er havetekstur?

Et af de mest almindelige elementer i havedesign at overveje, er brugen af tekstur. Mens dette udtryk ofte relaterer til den taktile fornemmelse eller overflade af et objekt, i haven refererer teksturer til plantens overordnede tilstedeværelse. Havearbejde med tekstur gør det muligt for avleren at skabe beplantninger, der er forskelligartede og byder på en fantastisk appel til kantstenene.

For nogle kan terminologi relateret til tekstur i haven være noget forvirrende. Generelt er der to typer plantetekstur: fed og blød.

Fed eller grove planter får mest opmærksomhed. Fed blomster og løv er statement-skabende beplantninger, som straks tiltrækker opmærksomhed. For mange omfatter dette også planter, der når store højdersom dem med stort, imponerende løv.

Fine eller bløde planteteksturer er dem, der har mindre visuel indvirkning. Disse planter har norm alt sarte, små løv og blomster. Selvom planterne måske ikke umiddelbart giver udtryk i haven, giver de et finurligt udseende og tjener som et vigtigt aspekt af haven som helhed.

Kombinationen af dristige og bløde planter i haven er afgørende for at skabe et imponerende og sammenhængende blomsterbed eller kant. Plantens tekstur spiller ikke kun en stor rolle for, hvordan haven skal planlægges, den påvirker også den måde, hvorpå grønne områder opfattes.

F.eks. kan rum med mange større strukturerede planter skabe en mindre følelse. Dette skyldes planternes samlede statur. Landskaber, der hovedsageligt består af bløde, fine beplantninger kan få rummet til at føles meget større, end det faktisk er. Omhyggeligt at vælge og arrangere disse typer planter giver husejere mulighed for at kurere deres ønskede landskaber.

Anbefalede: