Kan du dyrke sesam i beholdere: Tips til at plante sesam i potter

Indholdsfortegnelse:

Kan du dyrke sesam i beholdere: Tips til at plante sesam i potter
Kan du dyrke sesam i beholdere: Tips til at plante sesam i potter

Video: Kan du dyrke sesam i beholdere: Tips til at plante sesam i potter

Video: Kan du dyrke sesam i beholdere: Tips til at plante sesam i potter
Video: Сатурн 🪐 в гороскопе Джйотиш 2024, Kan
Anonim

Sesam i potter dyrket på din terrasse eller balkon vil ikke give dig en enorm høst af frø, men det er stadig umagen værd. Du kan få omkring 70 frø pr. bælg og flere bælg på en lille plante. Og selvfølgelig er dette også en smuk plante med lækkert, grønt løv og sarte, hvide blomster. Læs videre for at få flere oplysninger om sesamplanter i potte.

Kan du dyrke sesam i beholdere?

Ja, du kan absolut dyrke sesam i en beholder eller potte. Den dyrkes generelt i større landbrugsskala til olie, men sesamplanter vil også tage til en beholder og kan dyrkes i meget mindre skala.

Sesam er hjemmehørende i varme klimaer, så start dine frø indendørs, og flyt ikke beholdere udenfor, før det er langt op i 70'erne i løbet af dagen (21 grader Celsius og opefter).

At dyrke sesam i en container

For at dyrke sesamplanter i potte skal du starte frø i varm, fugtig jord. Hvis de ikke spirer, kan det være for sejt. Når dine frø er spiret, og du har frøplanter, skal du tynde dem ud, så de har en afstand på mindst 15 cm.

Sæt din beholder på et sted med fuld, direkte sollys. Ingen gødning er nødvendig, hvis du brugerrig, frugtbar pottejord. Vand planterne efterhånden som jorden tørrer ud, cirka en gang om ugen. Sesam er ret tørketolerant, men planterne tørrer hurtigere i en beholder end i jorden.

Inden for cirka en måned efter du har fået frøplanter, bør du få flotte høje planter med smukke, hvide klokkeformede blomster. Forvent, at dine sesamplanter bliver så høje som seks fod (2 m.). Stilkene er robuste, så de burde ikke have brug for støtte.

Høstebeholder dyrket sesamfrø

At høste frøene kan være lidt af en opgave, så få nogle hjælpere. Frøstandene vil være klar til at blive plukket om efteråret, men før den første frost. Se efter, at de skifter fra uklare og grønne til tørre og brune, men lad dem ikke gå for længe, ellers bliver de hurtigt harske på planten.

Bælgene begynder at dele sig af sig selv, hvilket gør det nemt at åbne dem. Det svære er at udvælge alle de små frø, som du kun kan gøre i hånden. Med frøene fri, spred dem ud på et køkkenrulle for at tørre. Når frøene er helt tørre, skal du opbevare dem i en lufttæt beholder, som du ville gøre med ethvert krydderi.

Anbefalede: