Kan du dyrke pastinak i potter: Tips til at dyrke pastinak i beholdere

Indholdsfortegnelse:

Kan du dyrke pastinak i potter: Tips til at dyrke pastinak i beholdere
Kan du dyrke pastinak i potter: Tips til at dyrke pastinak i beholdere

Video: Kan du dyrke pastinak i potter: Tips til at dyrke pastinak i beholdere

Video: Kan du dyrke pastinak i potter: Tips til at dyrke pastinak i beholdere
Video: Parsnip & Carrot Pots Container Gardening [Gardening Allotment UK] [Home Growing Veg ] 2024, Kan
Anonim

Rodfrugter er på vej tilbage, og pastinak står højt på listen. Pastinak dyrkes for deres lækre rødder og klarer sig generelt bedst i en have, men hvad nu hvis du ikke har en havegrund? Kan man dyrke pastinak i potter? Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvordan man dyrker pastinak i en beholder og andre nyttige tips til at dyrke pastinak i beholdere.

Kan du dyrke pastinak i potter?

Generelt kan næsten alt dyrkes i containere. Jeg siger næsten alt. I tilfælde af pastinak, der dyrkes i containere, skal nogle få kriterier være opfyldt. Når alt kommer til alt, da planten er dyrket for sine lange rødder, ser det ud til, at du har brug for en frygtelig dyb potte.

Pastinakrødder kan vokse fra 8-12 tommer (20-30 cm.) i længden og 1 ½-2 tommer (4-5 cm.) på tværs. Derfor bør beholdere til pastinak være omkring 2-3 gange længden af den modne pastinak. Forudsat at du har en dyb nok potte, er det et forsøg værd at dyrke pastinak i beholdere.

Sådan dyrker man pastinak i beholdere

Pastinak er startet fra frø, og jo nyere frø, jo bedre, da pastinakfrø hurtigt mister sin levedygtighed. Bemærk – du kan også bruge købte transplantationer, hvis du finder dem, eller starterfrøene først, og flyt dem til en gryde, når den er stor nok.

Vælg en potte til pastinak, der er dyrket i containere, der er rigeligt dyb, mindst 0,5-1 m dyb, selvom 3 ville være bedre, for at rumme den lange rod. Sørg for, at potten har tilstrækkelige drænhuller.

Fyld beholdere til pastinak med veldrænende, kompostrig jord. Så frø til en dybde på ½ tomme (4 cm.) og dæk let med jord. Pastinak spirer ikke særlig godt, så frø tykt med mindst 2-3 frø pr. tomme (2,5 cm.) for at få en god stand. Fugt jorden og hold den fugtig, ikke gennemvåd.

Vær tålmodig. Pastinak er langsomme til at spire. Det kan tage op til 34 uger fra såning til høst. Når frøplanterne er oppe, fortynd pastinakkerne til 2-4 (5-10 cm.) inches fra hinanden. Hold din pastinak, der dyrkes i beholderen, fugtig, ikke våd.

Pastinak søder fint, når de har været udsat for et par ugers frostgrader i efteråret. Men dem, der dyrkes i potter, vil være langt mere modtagelige for faktisk at fryse og derefter rådne, så læg et godt tykt lag organisk barkflis rundt om planterne for at beskytte dem mod frysning og for at bevare fugten.

Anbefalede: