Loma Batavian Salat: Lær om dyrkning af Loma Salat i haven

Indholdsfortegnelse:

Loma Batavian Salat: Lær om dyrkning af Loma Salat i haven
Loma Batavian Salat: Lær om dyrkning af Loma Salat i haven

Video: Loma Batavian Salat: Lær om dyrkning af Loma Salat i haven

Video: Loma Batavian Salat: Lær om dyrkning af Loma Salat i haven
Video: The Advantages of Growing Salanova® Lettuce 2024, Kan
Anonim

Loma Batavisk salat er en fransk sprød salat med blanke, mørkegrønne blade. Den er nem at dyrke i køligt vejr, men er også relativt varmetolerant. Hvis du overvejer at dyrke Loma Batavian salat, vil du have nogle tips om plantning og pleje af den. Læs videre for information om kravene til dyrkning af Loma-salat.

Salat ‘Loma’-variant

Loma Batavisk salat producerer attraktive, æblegrønne hoveder med skinnende blade, der er flæsede rundt om kanterne. De store blade er tykke og faste, men hovederne er relativt små og kompakte.

Planten når modenhed og er klar til at høste på omkring 50 dage. Den er noget varmetolerant, men den har en tendens til at boltre sig i sommervarmen.

Loma-salatplantedyrkningsinstruktioner

Hvis du har besluttet dig for at begynde at dyrke Loma-salat, kan du begynde tidligt. Start Loma-salatplanter omkring fire til seks uger før den gennemsnitlige sidste frostdato på dit sted.

Når du sår før frost, planter du sædvanligvis frø i beholdere indendørs. Men da salat er meget koldt hårdfør, kan du så Loma salatfrø lige i havegrunden.

Plant frøene 1/4 tomme (0,5 cm.) dybt i rækker. Når Lomasalatfrø spirer, bør du fortynde de unge frøplanter til omkring 8 til 12 tommer (20,5-30,5 cm.) fra hinanden. Men smid ikke de fortyndede frøplanter væk; genplant dem i en anden række for at få endnu flere planter.

Care for Salat 'Loma'

Når først dine salatplanter er etableret, er pleje let nok. Fugt er vigtigt for salat, så du bliver nødt til at vande regelmæssigt. Hvor meget vand? Giv planterne lige nok til at holde jorden fugtig, men ikke nok til at gøre den fugtig.

En fare for Loma Batavisk salat er dyrelivet. Pattedyr, ligesom kaniner, elsker at nappe de søde blade, og havesnegle elsker at gnaske, så beskyttelse er afgørende.

Hvis du beslutter dig for at plante Loma og intet andet end Loma, bør du plante successive afgrøder hver anden eller tredje uge for at forlænge høstsæsonen. Du kan behandle Loma som en løs salat og høste de yderste blade, efterhånden som de vokser, eller du kan vente og høste hovedet.

Vent med at høste, indtil vejret er køligere, og du vil få sprøde, lækre blade. Høst altid til brug samme dag.

Anbefalede: