Plantering af hestekastanjer: Hvordan og hvornår man planter hestekastanjer

Indholdsfortegnelse:

Plantering af hestekastanjer: Hvordan og hvornår man planter hestekastanjer
Plantering af hestekastanjer: Hvordan og hvornår man planter hestekastanjer

Video: Plantering af hestekastanjer: Hvordan og hvornår man planter hestekastanjer

Video: Plantering af hestekastanjer: Hvordan og hvornår man planter hestekastanjer
Video: It's Worth a Grow: Horse Chestnut 2024, Kan
Anonim

Forplantning af hestekastanjefrø er et sjovt projekt, du kan prøve med et barn. Det er altid spændende at lære dem om, hvordan man dyrker fra frø eller i dette tilfælde fra conkers. Conkers, ofte kaldet buckeye, indeholder frø, hvorfra nye træer kan vokse. Disse er frugten af hestekastanjetræet. Konkeren skal dog åbnes for frigivelse af frøene.

Voksende hestekastanje fra frø

Conkers dukker op fra en stikkende frugtbeklædning, der starter grønt og bliver gule nuancer, efterhånden som den ældes. At dyrke et hestekastanjetræ fra frø begynder med at afkøle konkeren. Hvis frø forbliver udenfor i kolde vinterdage, er dette tilstrækkelig afkøling, men det er usandsynligt, at de stadig er der om foråret. Hvis du ønsker at forsøge formering, skal du samle hestekastanjerne, når de falder fra træet i det tidlige efterår.

Køl dem henover vinteren i køleskabet eller i et uopvarmet område, såsom en udendørs bygning. Disse frø har brug for mindst to til tre måneders nedkølingstid, kaldet kold lagdeling, for at spire. Når du er klar til at plante, skal du dyppe konkerne i et glas vand. Dem, der flyder, er ikke levedygtige og bør kasseres.

PlanterhestChestnut Conkers

Når du planter hestekastanjekonker om foråret, skal du starte dem i en halv gallon beholder, indtil du ser vækst. Konkeren skal være åben før plantning, dog kan den åbne sig i jorden. Prøv det begge veje, hvis du vil.

Plant i en komposteret, veldrænet jord. Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at lære, hvornår man skal plante hestekastanjer, men du kan forsøge at få dem i gang når som helst, efter at de har fået den rette nedkøling. Plant om efteråret, og lad konkerne køle af i beholderen, hvis du foretrækker det.

Sørg for at placere dem i et beskyttet område, så dyrelivet ikke graver dem op og tager afsted med dem. For fortsat udvikling skal du opgradere til en større potte, når rødderne fylder den første beholder eller plant dem i jorden. Planter du i en anden potte, så brug en stor, da hestekastanjetræet bliver stort. Sørg for at vælge et solrigt sted til plantning, hvor træet har masser af plads til at vokse.

Nu hvor du ved, hvordan man planter hestekastanjer, og hvor let de vokser, kan det være en god idé at starte mere end én. Forestil dig, hvor begejstret dit barn vil være over at se deres plantning blive til et 30 fod (30 m.) træ, selvom de ikke længere vil være et barn, når det sker. Husk, i modsætning til andre kastanjer er hestekastanjen ikke spiselig og er faktisk giftig for mennesker.

Anbefalede: