Hvad er en magnetisk urtehave – Idéer til hjemmelavet køleskabshave

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en magnetisk urtehave – Idéer til hjemmelavet køleskabshave
Hvad er en magnetisk urtehave – Idéer til hjemmelavet køleskabshave

Video: Hvad er en magnetisk urtehave – Idéer til hjemmelavet køleskabshave

Video: Hvad er en magnetisk urtehave – Idéer til hjemmelavet køleskabshave
Video: Magnetic Herb Garden 2024, Kan
Anonim

Urter er fantastiske planter at dyrke i dit køkken, da friske, netop afklippede urter er den bedste krydderi til salater, dressinger og madlavning generelt. Mange urter foretrækker et udendørs sted, men andre er glade og sunde nok, når de vokser indeni. Hvis du ikke har overskydende bordplads til potteurter, kan du overveje en magnetisk urtehave. Disse haver er søde, nyttige og sjove at lave. For oplysninger om magnetiske plantekasser, læs videre.

Magnetisk urtehave

Når vinteren kommer, er mange gartnere ikke klar til at opgive den friske urtehave og i stedet begynde at flytte disse urter indendørs. En indendørs urtehave er ret nem at skabe, da mange urter overvintrer bedst indendørs.

Med en indendørs urtehave kan du nyde friske urters lyse smag og sundhedsmæssige fordele, selv når vinteren hersker udendørs. Hvis køkkenplads er et problem, kan du starte en urtehave på magneter og bygge en køleskabshave.

Nøglen til at bygge en urtehave på magneter er at anskaffe eller lave magnetiske plantekasser og placere dem på køleskabet. En køleskabshave med urter er en fantastisk pladsbesparende idé til at opbevare dine yndlingsurter lige i nærheden af madlavningsområdet.

Flere virksomheder fremstiller og sælger magnetiske plantekasser til køleskabe. Disse er plantepotter fastgjort til magneter, der er store nok til at holde dem på køleskabet eller et andet metalapparat. Du bliver nødt til at finde et sted med lidt sol, da alle urter har brug for noget sol for at vokse.

Men det er lige så muligt for dig at lave gør-det-selv plantekasser og klynge dem sammen i en lille lodret have. Det er nemt og sjovt.

Sådan laver man en køleskabshave

En måde du kan designe din egen køleskabshave på er med metalbeholdere til kaffe eller te. Nogle af disse, der blev solgt i forleden, er stadig tilgængelige i antikvitetsbutikker og laver dejlige urteplanter.

Beklæd hver blikbeholder med en plastikpose. Påfør lim på dåsens indervægge og gulv, og tryk siderne og bunden af plastikposen ind i den. Tilføj pakkejordnødder eller skumkugler til dræning.

Vælg urter i små beholdere til at transplantere i dine magnetiske plantekasser. Kom først lidt pottemuld i, og tilsæt derefter urteplantens rodklump. Afslut med jord nok til at putte planten pænt ned i dåsen. Hvis du ikke er helt oppe på dine urter, kan du tilføje små etiketter for at holde dig på sporet.

Køb nu nogle stærke magneter i en byggemarked. Brug en magnet til hver plante, fastgør den først til dåsen for at lave en magnetisk plantekasse, og flyt den derefter til et fantastisk sted i køleskabet. Og det er det! Det eneste, der er tilbage, er at vande dine krydderurter af og til og lade dem vokse.

Bemærk: Hvis du ikke er til urtedyrkning, men stadig kan lide ideen om at have en magnetisk have, kan du ogsåprøv at dyrke sukkulente planter i udhulede propper eller andre skæve beholdere. Bare lim på din magnet og potte planterne. Disse har også den ekstra fordel, at de ikke kræver så meget vand for at holde dem.

Anbefalede: