Solsikkeukrudtsbekæmpelse – kan solsikker forhindre ukrudt i at spire

Indholdsfortegnelse:

Solsikkeukrudtsbekæmpelse – kan solsikker forhindre ukrudt i at spire
Solsikkeukrudtsbekæmpelse – kan solsikker forhindre ukrudt i at spire

Video: Solsikkeukrudtsbekæmpelse – kan solsikker forhindre ukrudt i at spire

Video: Solsikkeukrudtsbekæmpelse – kan solsikker forhindre ukrudt i at spire
Video: Weed Control In Sunflowers #632 (From Ag PhD #632 5/16/10) 2024, Kan
Anonim

Der kan ikke benægtes, at solsikker er en sommerfavorit. Fremragende for begyndere dyrkere, solsikker er elsket af både børn og voksne. Hjemmedyrkede solsikker er et sandt fristed for bestøvere på jagt efter rig nektar. Mens nogle gartnere kan skære blomsterne til brug i en vase, bliver andre, der lader planterne modne, belønnet med en overflod af frø.

Uanset rationalet bag at dyrke disse smukke planter, er der ingen tvivl om, at plantning af solsikker er et aktiv for mange gartnere. Der er dog én ting, som mange ikke ved – solsikkeukrudtsbekæmpelse kan bruges i haven. Hvordan kan solsikker dog forhindre ukrudt i at spire? Lad os finde ud af det.

Begrænser solsikker ukrudt?

Mens solsikker er almindelige i haven, er et interessant og ofte overset aspekt ved disse planter, at de er allelopatiske. Ukrudt og solsikker, som med enhver anden plante i haven, er altid i konkurrence. For at opnå den voksende fordel indeholder solsikker kemiske forbindelser, der hæmmer spiringen og væksten af andre frøplanter i vækstområdet.

Disse toksiner er til stede i alle dele af solsikken, inklusiverødder, blade og frøskaller. Kemikalierne skaber et lille område, hvor ukrudt og andre planter har svært ved at gro. Selvom dette kan virke skadeligt i haven, har allelopati (hæmningen af spiring) faktisk mange gavnlige aspekter. Allelopatiske solsikker kan faktisk hjælpe med at undertrykke ukrudtsvækst.

Solsikkeukrudtsbekæmpelse

Med strategisk planlægning er avlerne i stand til at bruge denne egenskab til at reducere ukrudt i haven. Mens væksten af mange planter har vist sig at blive formindsket af tilstedeværelsen af solsikker i nærheden, viser andre planter en markant modstandsdygtighed.

Prydblomstrende planter såsom roser og citronmelisse er blot nogle få eksempler på planter, der kan modstå og trives, når de plantes i nærheden af solsikker, hvilket gør dem til fremragende ledsageplanter.

Selv om der er nogle undtagelser, kan mange haveplanter kæmpe for at vokse i nærheden af solsikker. Mens forsinket spiring kan føre til reduceret udbytte, kan andre afgrøder blive mere drastisk påvirket. Kartofler kan f.eks. have særlige vanskeligheder, når de dyrkes i nærheden af solsikker.

Når de efterlades i haven, kan rester og affald fra solsikker tillade, at de kemiske forbindelser forbliver i havejorden i længere tid. For at undgå dette skal du fjerne gamle solsikkestilke, blomster og frø fra vækstområdet i slutningen af hver sæson. Hyppig sædskifte vil også hjælpe med at undgå opbygning af disse allelopatiske forbindelser.

Anbefalede: