What Is A Hawk Claw Pepper – Dyrkning og spisning af Takanotsume Chili Peppers

Indholdsfortegnelse:

What Is A Hawk Claw Pepper – Dyrkning og spisning af Takanotsume Chili Peppers
What Is A Hawk Claw Pepper – Dyrkning og spisning af Takanotsume Chili Peppers

Video: What Is A Hawk Claw Pepper – Dyrkning og spisning af Takanotsume Chili Peppers

Video: What Is A Hawk Claw Pepper – Dyrkning og spisning af Takanotsume Chili Peppers
Video: Red Hot Chili Peppers - Californication (Official Music Video) [HD UPGRADE] 2024, April
Anonim

Hvad er en høgkløpeber? Hawk claw chilipeber, kendt som Takanotsume chilipeber i Japan, er kloformede, intenst varme, lyse røde peberfrugter. Hawk claw peber blev introduceret til Japan af portugiserne i 1800-tallet. Leder du efter mere information om Takanotsume peber? Læs videre, så giver vi information om dyrkning af høgklø-chilipeber i din have.

Takanotsume Pepper Info

Når disse chilipeber er unge og grønne, bruges de ofte til madlavning. De modne, røde peberfrugter tørres generelt og bruges til at peppe en række retter op. Hawk claw chilipeber vokser på buskede planter, der når højder på omkring 24 tommer (61 cm.). Planten er attraktiv, og dens kompakte vækst er velegnet til containere.

Sådan dyrker man Hawk Claw Chili Peppers

Plant frø indendørs i januar eller februar, eller start med små planter fra et drivhus eller en planteskole. Du kan så plante chilipeberne udendørs, efter at al fare for frost er overstået i foråret. Hvis du mangler plads, kan du dyrke dem på et solrigt indendørs sted.

En 5-gallon (19 L.) gryde fungerer godt til Takanotsume chilipeber. Fyld beholderen med en god kvalitetpotteblanding. Udendørs har Hawk Claw peberfrugter brug for veldrænet jord og mindst seks timers sollys om dagen.

Knyb de voksende spidser af unge planter, når de er omkring 6 tommer høje (15 cm.) for at producere fyldigere, buskede planter. Fjern tidlige blomster fra små planter, da disse trækker energi fra planten.

Vand regelmæssigt, men overdriv ikke, da overvanding inviterer til meldug, råd og andre sygdomme. Som en generel regel klarer chilipeber sig bedst, når jorden er lidt på den tørre side, men aldrig udbenet tør. Et tykt lag barkflis vil undertrykke ukrudt og bevare fugt.

Fod Hawk Claw-chilipeberne ugentligt, når frugten er stivnet, ved at bruge en gødning med et NPK-forhold på 5-10-10. Tomatgødning fungerer også godt til chilipeber.

Pas på skadedyr såsom bladlus eller spindemider.

Høst Takanotsume chilipeber før den første frost i efteråret. Høst om nødvendigt peberfrugterne og lad dem modne indendørs på et varmt, solrigt sted.

Anbefalede: