What Is A Pequin Pepper Plant: Lær at dyrke Pequin Chili Peppers

Indholdsfortegnelse:

What Is A Pequin Pepper Plant: Lær at dyrke Pequin Chili Peppers
What Is A Pequin Pepper Plant: Lær at dyrke Pequin Chili Peppers

Video: What Is A Pequin Pepper Plant: Lær at dyrke Pequin Chili Peppers

Video: What Is A Pequin Pepper Plant: Lær at dyrke Pequin Chili Peppers
Video: [ENG] What vegetables to sow in February, what to grow, vegetables in February. vegetable garden 2024, Marts
Anonim

Uanset om du leder efter en krydret kulinarisk peber, eller du bare nyder at dyrke varme peberfrugter i potte for deres skønhed, kan du ikke gå g alt med pequin chilipeber. Denne variant af hot chili har en røget smag og registrerer mellem 40.000 til 60.000 Scoville-varmeenheder, hvilket gør den lidt varmere end cayennepeber. Klik her for mere om pequin chilipeber samt dyrkningsinformation

Hvad er en pequinpeberplante

Pequin, som er den eneste peber, der er hjemmehørende i USA, kan findes vildtvoksende i forskellige regioner i Texas. Som en dyrket peberfrugt er den let at dyrke i næsten enhver form for havejord. Den forbliver en kompakt størrelse og er ret produktiv, hvilket gør den velegnet som en containerdyrket chili.

Beslægtet og nogle gange forvekslet med chiltepin-peberen menes pequin at have en lidt frugtigere smag. De to kan skelnes på formen af deres frugt. Begge distribueres af fugleklatter og deler de fælles navne på fuglepeber eller kalkunpeber.

Sådan dyrker man pequin chilipeber

I nordlige klimaer kan pequin chilipeber dyrkes som en enårig have. Ligesom andre pebervarianter kan disse peberfrø startes indendørs seks til otte uger før den sidste frostdato. Frøplanterbør hærdes af inden plantning i haven. Vælg et solrigt til delvist solrigt sted, og omplant efter fare for frost.

I sydlige klimaer, hvor vintertemperaturerne sjældent falder til under frysepunktet, kan pekinen dyrkes året rundt som en flerårig plante. Både bladene og frugten kan lide af solskoldning, så det anbefales at give skygge fra intenst sollys. Periodisk befrugtning med benmel kan give det ekstra calcium og fosfor, som din peberplante har brug for.

Som en beholder dyrket plante kan disse peberfrugter dyrkes som stauder i klimaer, hvor den ikke er vinterhårdfør. En tre gallon gryde er en tilstrækkelig størrelse til disse kompakte peberfrugter. En bred plantekasse foretrækkes frem for en høj, da peberfrugter ikke har dybe rod. Bladlus har en tendens til at være et problem, når man overvintrer peberplanter indendørs. Brug af insekticid sæbe eller en komposttespray kan hjælpe med at kontrollere dem.

Pequin-peberfrø

Vær forsigtig, når du høster pequin chilipeber, så du ikke beskadiger planterne. Når de er høstet, kan friske chilipeber tilføje tilstrækkelig varme til kulinariske retter. Pequiner kan også tørres og knuses og derefter bruges som peberflager til at krydre mad.

Capsaicin er kemikaliet i peberfrugter, som gør dem varme. Det er indeholdt i de hvide ribben, der omgiver frøene og kan overføres til frøene. For at reducere den intense varme kan dette kernemateriale og pequinpeberfrøene fjernes, før de føjes til opskrifter.

Når du håndterer og skærer hot chilipeber op, kan capsaicin irritere og opflamme huden på hænderne og derfrakan overføres til andre dele af kroppen. Engangshandsker anbefales stærkt, og vær ekstra forsigtig med ikke at røre dit ansigt eller øjne, når du tilbereder peberfrugter!

Anbefalede: