Farvepalet Havedesign: Inkorporerer Pantone-farvepaletter i haven

Indholdsfortegnelse:

Farvepalet Havedesign: Inkorporerer Pantone-farvepaletter i haven
Farvepalet Havedesign: Inkorporerer Pantone-farvepaletter i haven

Video: Farvepalet Havedesign: Inkorporerer Pantone-farvepaletter i haven

Video: Farvepalet Havedesign: Inkorporerer Pantone-farvepaletter i haven
Video: DON'T Draw Everyday to Find Your Art Style. (Do THIS instead: 6 Habits) 2024, Kan
Anonim

Har du brug for inspiration til din havefarve? Pantone, systemet som bruges til at matche farver til alt fra mode til print, har hvert år en smuk og inspirerende palet. For eksempel var farverne for 2018 "stærke". Det er beregnet til at fremkalde haver, grøntsager og jordighed, og det er den perfekte gruppe af farver til at inspirere dit nye blomsterbed eller hele din have. Læs videre for at lære, hvordan du bruger Pantone-farvepaletter i haven.

Hvad er Pantone?

Pantone har årets farve, som for 2018 er en fantastisk lilla kaldet Ultra Violet, men den har også arrangeret flere paletter for året. Pantones Verdure-palet er jordnær, vegetabilsk og inspireret af sommerhushaver. Farverne inkluderer rige grønne, lyseblå og smukke lilla, samt creme og lysegul. Sammen fremkalder farverne sundhed og vækst, perfekt til havedesign.

Uanset om du vil bruge den nyeste farvepalet eller en særlig yndlingsfarve fra tidligere, er det nemt at inkorporere disse farver i haven.

Farvepalet Havedesign

Brug Verdure andre Pantone-farvepaletten som et startpunkt for at inspirere retningen til en ny seng ellerhaveområde, eller brug din valgte palet religiøst, og udfordr dig selv til kun at bruge de skitserede farver til at bestemme, hvad du dyrker.

Men begræns dig ikke til kun at bruge paletten til at styre plantevalget. Pantone farvepalet-havedesign kan også anvendes til dine udendørs opholdsrum og til alle ikke-plante elementer i haven. For eksempel, mal dine terracotta potter for en nem ændring på din terrasse. Vælg creme-, lavendel- eller bærfarverne på strømmen eller hvad du nu bruger.

Brug farverne til at vælge en mønstret dug til dit terrassebord eller til at vælge et par nye pudepuder til din chaiselong. Den lyseblå i Verdure-paletten er for eksempel et godt valg til at male træmøbler eller espalier, der trænger til lidt afhentning.

Valg af Pantone-farvede planter

Det bedste ved at bruge Pantone-paletten i haven er selvfølgelig at blive inspireret til at vælge, hvilke planter der skal dyrkes. Oliven- og sellerigrønt i Verdure-paletten 2018 kan efterlignes med en række planter. Se til planter, der er kendt for variation i løv, som hostaer, coleus og dracaena. Du kan endda finde blomster i disse grønne nuancer, som grøn-til-hvid hortensia og grøn hellebore.

De lilla i Verdure-paletten burde være endnu mere inspirerende. Vælg lilla-blomstrende urter som lavendel, rosmarin, thailandsk basilikum og salvie. Blomster som blå valmue, forglemmigej, vervain og allium tilføjer også en smuk nuance af lilla eller blå. Etårige i lilla er ligesom petunia gode til kantbede og tilcontainere. Og nu kan det være et godt tidspunkt at blive inspireret til at vælge en lilla-blomstrende busk til at forankre din have. Overvej syren, sommerfuglebusk eller rose af Sharon.

For at tilføje noget creme og gul til haven skal du vælge en hvid allium, hvide eller cremefarvede roser, liljekonval, gerbera-margueritter, påskeliljer eller hvid klematis. Et blomstrende træ, der producerer smukke, cremede hvide blomster, er også en fantastisk tilføjelse til en Verdure-inspireret have. Overvej sydlig magnolia, kornel eller japansk myrte.

Idéerne er uendelige og kun bundet af dine præferencer og den valgte farvepalet.

Anbefalede: