At dyrke Echinocereus-kaktusser: Lær hvordan man dyrker Echinocereus-plantesorter

Indholdsfortegnelse:

At dyrke Echinocereus-kaktusser: Lær hvordan man dyrker Echinocereus-plantesorter
At dyrke Echinocereus-kaktusser: Lær hvordan man dyrker Echinocereus-plantesorter

Video: At dyrke Echinocereus-kaktusser: Lær hvordan man dyrker Echinocereus-plantesorter

Video: At dyrke Echinocereus-kaktusser: Lær hvordan man dyrker Echinocereus-plantesorter
Video: Уход за суккулентами в помещении: 5 советов, как сохранить здоровье ваших комнатных суккулентов 2024, Kan
Anonim

Med deres smukke blomster og nysgerrige rygsøjle er det let at se, hvorfor så mange mennesker elsker at dyrke kaktusser. Mens nogle typer af disse sukkulente planter har meget specifikke krav, er andre i stand til at trives i en bredere vifte af vækstbetingelser. Kaktusser, såsom dem inden for slægten Echinocereus, er ideelle kandidater til kultur i containere, såvel som gode udendørs muligheder for at tilføje unik visuel interesse til blomsterbede, grænser og tørketolerante landskaber.

Hvad er Echinocereus-planter?

Echinocereus-kaktusser identificeres oftest på deres lille statur. Deres diminutive størrelse kommer dog ikke uden et væld af fordele. Nogle gange kaldet "pindsvine"-kaktusser, planter bliver sjældent større end 30 cm høje og et par inches i diameter.

Echinocereus plantesorter er ofte kendetegnet ved deres prangende blomster, som varierer i farve fra rød, gul og endda lyserød. Disse blomster, i kombination med varierende rygsøjlemønstre, giver gartnere stor variation, når de skal vælge, hvilke typer Echinocereus der skal vokse. Med disse vidunderlige egenskaber er det let at se, hvorfor mange kaktusdyrkere hurtigtbliv kaktus-"samlere".

Voksende Echinocereus Cacti

Selv om det er en ret almindelig misforståelse, at kaktusser kan være svære at dyrke, er det ret nemt at dyrke en Echinocereus-kaktus. I modsætning til nogle planter, som kun kan dyrkes i frostfrit klima, er der mange typer Echinocereus, som er tolerante over for kulde og frostgrader.

Selv om alle Echinocereus-kaktusser er i samme slægt, kan kuldetolerancen variere meget. At undersøge de typer planter, som du planlægger at dyrke, samt at købe fra velrenommerede kilder, vil øge sandsynligheden for succes, når du planter disse kaktusser udendørs.

For at sikre blomstring skal du sørge for, at planterne får fuld sol (mindst 6-8 timer hver dag). Plant kaktusen i veldrænet jord, og vand kun når det er nødvendigt. På grund af deres saftige natur er kaktusser fremragende muligheder for haver med lav vedligeholdelse eller områder, der er udsat for perioder med tørke. For dem, der ønsker at dyrke Echinocereus i beholdere, er veldrænende potteblandinger, der er specielt velegnede til dyrkning af kaktusser og sukkulente planter, ofte tilgængelige i lokale planteskoler eller husforbedringsbutikker.

Naturligvis vokser modne Echinocereus-kaktusser og danner høje. Disse høje kan opdeles, og individuelle "offsets" kan rodfæstes som et middel til at formere planten. Echinocereus kan også dyrkes fra frø med succes.

Anbefalede: