Hvad er en skumfidusplante - skumfidusplantepleje og dyrkningskrav

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en skumfidusplante - skumfidusplantepleje og dyrkningskrav
Hvad er en skumfidusplante - skumfidusplantepleje og dyrkningskrav

Video: Hvad er en skumfidusplante - skumfidusplantepleje og dyrkningskrav

Video: Hvad er en skumfidusplante - skumfidusplantepleje og dyrkningskrav
Video: быстрый ЗЕФИР на СОКЕ - это реально! ВСЕГДА получается! Без пюре и термометра! На АГАР-АГАРЕ! 2024, Kan
Anonim

Er en skumfidus en plante? På en måde, ja. Skumfidusplanten er en smuk blomstrende plante, der faktisk giver navn til desserten, ikke omvendt. Fortsæt med at læse for at lære mere om pleje af skumfidusplanter og tips til dyrkning af skumfidusplanter i din have.

Marshmallow Plant Info

Hvad er en skumfidusplante? Skumfidusplanten (Althaea officinalis) er hjemmehørende i Vesteuropa og Nordafrika og har haft en vigtig plads i den menneskelige kultur i årtusinder. Roden blev kogt og spist som en grøntsag af grækerne, romerne og egypterne. Det er nævnt som værende spist i tider med hungersnød i Bibelen. Det har også været brugt medicinsk lige så længe. (Navnet "Althea" kommer faktisk fra det græske " althos", som betyder "helbreder").

Roden indeholder en slimet saft, som mennesker ikke er i stand til at fordøje. Når den spises, passerer den gennem fordøjelsessystemet og efterlader en beroligende belægning. Selv i dag bruges planten til en lang række medicinske lidelser. Den får dog sit almindelige navn fra en konfekt udviklet i Europa meget senere.

Franske kokke opdagede, at den samme saft fra rødderne kunne værepisket med sukker og æggehvider for at skabe en sød, formbar godbid. Således blev forfaderen til den moderne skumfidus født. Desværre er de skumfiduser, du køber i butikken i dag, ikke lavet af denne plante.

Marshmallow Plantepleje

Hvis du dyrker skumfidusplanter derhjemme, har du brug for et relativt vådt sted at gøre det. Som navnet antyder, kan skumfiduser godt lide fugtig jord.

De vokser bedst i fuld sol. Planterne har en tendens til at nå en højde på 4 til 5 fod (1-1,5 m.) og bør ikke dyrkes sammen med andre solelskende planter, da de hurtigt vil vokse op og skygge for dem.

Planterne er meget koldhærdige og kan overleve ned til USDA zone 4. Frø sås bedst direkte i jorden i sensommeren eller det tidlige efterår. Frøene kan også plantes om foråret, men de skal først køles i flere uger.

Når først de er etableret, er der kun behov for lidt pleje, da skumfidusplanter anses for at være ret lav vedligeholdelse.

Anbefalede: