Edeworthia Paperbush Plants - Lær at dyrke en Paperbush i haven

Indholdsfortegnelse:

Edeworthia Paperbush Plants - Lær at dyrke en Paperbush i haven
Edeworthia Paperbush Plants - Lær at dyrke en Paperbush i haven

Video: Edeworthia Paperbush Plants - Lær at dyrke en Paperbush i haven

Video: Edeworthia Paperbush Plants - Lær at dyrke en Paperbush i haven
Video: Fall and Winter Interest plants 2024, Kan
Anonim

Mange gartnere elsker at opdage en ny plante til skyggehaven. Hvis du ikke er bekendt med papirbusk (Edgeworthia chrysantha), er det en sjov og usædvanlig blomstrende busk. Den blomstrer tidligt om foråret og fylder nætterne med magisk duft. Om sommeren forvandler de blågrønne slanke blade Edgeworthia-papirbusken til en højbusk. Hvis ideen om at plante papirbusk er tiltalende, kan du læse videre for tips til, hvordan du dyrker en papirbusk.

Edgeworthia-oplysninger

Paperbush er virkelig en usædvanlig busk. Hvis du begynder at dyrke papirbush, får du en dejlig tur. Busken er løvfældende, mister sine blade om vinteren. Men selvom papirbuskens blade gulner om efteråret, udvikler planten store klynger af rørformede knopper.

Ifølge Edgeworthia-oplysninger er ydersiden af knopklyngerne belagt med hvide silkeagtige hår. Knopperne hænger på de nøgne grene hele vinteren, derefter, sidst på vinteren eller det tidlige forår, åbner de sig i kanariefuglefarvede blomster. Edgeworthia papirbush-blomsterne forbliver på busken i tre uger. De udstråler en kraftfuld parfume om aftenen.

Snart vokser de lange, slanke blade ind og forvandler busken til en høj af attraktivt løv, der kan vokse til 1,9 m i hver retning. Bladene bliver smørgule om efteråret efter den første frost.

Interessant nok får busken sit navn fra barken, som bruges i Asien til at lave papir af høj kvalitet.

Sådan dyrker man en papirbusk

Du vil blive glad for at lære, at pleje af papirbushplanter ikke er svært. Planterne trives i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 7 til 9, men kan kræve en vis vinterbeskyttelse i zone 7.

Paperbush sætter pris på et vækststed med organisk rig jord og fremragende dræning. De vokser også bedst på et meget skyggefuldt sted. Men papirbush klarer sig også i fuld sol, så længe den får generøs vanding.

Dette er ikke en tørketolerant plante. Regelmæssig kunstvanding er en vigtig del af pleje af papirbushplanter. Hvis du dyrker papirbusk og ikke giver busken nok at drikke, bliver dens smukke blågrønne blade slap næsten med det samme. Ifølge Edgeworthia paperbush information kan du bringe planten tilbage til sund status ved at tilbyde den en god drink.

Anbefalede: