Hvad er et geigertræ - Lær om at dyrke et geigertræ

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et geigertræ - Lær om at dyrke et geigertræ
Hvad er et geigertræ - Lær om at dyrke et geigertræ

Video: Hvad er et geigertræ - Lær om at dyrke et geigertræ

Video: Hvad er et geigertræ - Lær om at dyrke et geigertræ
Video: Use a Geiger-Muller (GM) Tube (Capstone) 2024, Kan
Anonim

Hvis du bor i et kystområde med s alt jord, eller hvis din ejendom er udsat for direkte s altspray, kan det være svært at finde interessante landskabsplanter, der vil trives. Geigertræet (Cordia sebestena) er måske træet for dig. Den kan vokse i sandet, s alt, basisk og tør jord. Det kan vokse som et gadetræ i et begrænset rum. Og det er et af de bedste blomstrende træer til direkte s altspray. Men den kan ikke tåle frostvejr.

Geiger Tree Info

Så, hvad er et geigertræ? Det er et relativt lille træ med orange blomster og stedsegrønne blade. Det er også kendt som scarlet cordia eller orange cordia. Flere beslægtede træer i Cordia-slægten har hvide eller gule blomster og nyder godt af lignende forhold.

Geigertræer er hjemmehørende i de caribiske øer og muligvis i Florida. De kan vokse i zone 10b til 12b, så i det amerikanske fastland er South Florida det eneste sted, der er egnet til at dyrke denne art. Dens hvidblomstrede slægtning Cordia boisseri er dog mere kuldetolerant.

Blomsterne vises året rundt, men er mest rigelige om sommeren. De vises i klynger for enden af grene og er norm alt lys orange. Det gør dette træproducere duftende frugter, der falder ned på jorden, så plant kun én på et sted, hvor disse frugter ikke vil være til gene.

Sådan dyrker man geigertræer

At dyrke et geigertræ er en måde at tilføje skønhed og farve til en kysthave eller bygrund. Træet kan også dyrkes i en stor beholder. Dens maksimale størrelse, når den vokser i jorden, er omkring 25 fod (7,6 meter) høj og bred.

Plant dit geigertræ i fuld sol for at nyde det maksimale antal blomster. Den kan dog også tåle delvis skygge. En jord pH på 5,5 til 8,5 er bedst. Når den er etableret, er den tolerant over for både oversvømmelser og tørke.

For optimal Geiger-træpleje skal du beskære træet, mens det vokser, for at vælge en enkelt stamme. Hvis det ikke beskæres, kan et geigertræ udvikle flere stammer, der i sidste ende kan svækkes og splittes. Modne frø kan bruges til at formere træet.

Anbefalede: