Hvad er en rød hestekastanje: Tips til at dyrke et rødt hestekastanjetræ

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en rød hestekastanje: Tips til at dyrke et rødt hestekastanjetræ
Hvad er en rød hestekastanje: Tips til at dyrke et rødt hestekastanjetræ

Video: Hvad er en rød hestekastanje: Tips til at dyrke et rødt hestekastanjetræ

Video: Hvad er en rød hestekastanje: Tips til at dyrke et rødt hestekastanjetræ
Video: It's Worth a Grow: Horse Chestnut 2024, Kan
Anonim

Rød hestekastanje (Aesculus x carnea) er et mellemstort træ. Den har en attraktiv, naturligt pyramideformet form, når den er unge og herlige, store palmede blade. Rød hestekastanje info anbefaler forsigtighed, når du bruger denne plante i landskabet på grund af dens ret rodede, giftige frøbælge. På trods af denne forsigtighed producerer planten et intenst hot pink show i det sene forår, hvilket gør den til en iøjnefaldende plante for tidlig farve. Nogle yderligere oplysninger om, hvordan man dyrker rød hestekastanje, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne plante er den rigtige til din hjemmehave.

Info om rød hestekastanje

Hvad er rød hestekastanje? Rød hestekastanje er en hybrid af to almindelige arter af Aesculus. Denne forårsblomster er løvfældende, men de store blade har lidt interessant efterårsfarve. Det, den har, er et tidligt sæsonshow med dybt pink-røde panicles bestående af klaser af små blomster.

Disse bliver desværre ret irriterende frugter med spidser, der kan udgøre et affaldsproblem og bør holdes væk fra børn og dyr på grund af deres toksicitet. På trods af dette er pleje af rød hestekastanje minimal, og det giver et fremragende skyggetræ.

Dette træ var sandsynligvis detresultat af en vild krydsning gennem insektintervention i 1800-tallets Tyskland. Rød hestekastanje vokser 30 til 40 fod (9-12 m.) i højden, når den er moden med en lignende spredning. De tidlige forårsopblomstringer holdes på terminaler, som kan være 13-20 cm lange. Disse er ekstremt attraktive for sommerfugle og kolibrier.

Træet har en bred rækkevidde og er hårdfør overfor USDA zone 4 til 7, hvilket gør det til et køligt område. Frugterne er ovale til runde, hårde, når de er modne, og brune med mørke blanke frø. De er af interesse for egern og andre pattedyr, men giftige for mennesker. Når man dyrker en rød hestekastanje langs gaderne, kan nødderne skabe et stort problem med affald.

Sådan dyrker man røde hestekastanjetræer

Vælg en placering med fuld sol til let skygge. Dette træ klarer sig bedst i konstant fugtig jord, men kræver fremragende dræning for at forhindre rodråd. Jord, der er på den sure side, fremmer det bedste helbred.

Stammen er tilbøjelig til at revne, når den er i fuld sol. Fastholdelse af nederste grene for at skygge for stammen kan forhindre dette. Dette træ er perfekt til byrum med supplerende kunstvanding om sommeren. Den er også tolerant over for vind, tørke, når den er etableret, s alt og sommervarme.

Interessant nok er formering fra frø, i modsætning til de fleste hybridtræer, såvel som podning. Det anbefales at dyrke rød hestekastanje som en skærm, en parkeringsstrimmelplante og endda en stor containerprøve.

Red Horsechestnut Care

Rød hestekastanje har få problemer med skadedyr eller sygdom. Faktisk er den mindre tilbøjelig til bladsvidning og bladklatter endAesculus hippocastanum.

Unge træer har gavn af beskæring for at fremme en stærk stilladsstruktur. Den langsomt voksende plante vil også danne faldende grene efterhånden som den modnes, hvilket vil kræve beskæring for at maksimere vedligeholdelsen under træet og rydde vejen for fodgængere. Unge træer kan danne flere stammer, men træet kan nemt trænes til kun én robust leder.

Der er flere sorter af dette træ, der er let at dyrke. Prøv 'Briotii' for store dybrøde blomster og ingen frugt. Dobbelt røde blomster dannes på 'O'Neil's Red', og 'Rosea' har søde lyserøde blomster.

Anbefalede: