Hvad er calciumnitrat: Hvornår skal man bruge calciumnitrat i haven

Indholdsfortegnelse:

Hvad er calciumnitrat: Hvornår skal man bruge calciumnitrat i haven
Hvad er calciumnitrat: Hvornår skal man bruge calciumnitrat i haven

Video: Hvad er calciumnitrat: Hvornår skal man bruge calciumnitrat i haven

Video: Hvad er calciumnitrat: Hvornår skal man bruge calciumnitrat i haven
Video: Meget vigtige regler for fodring af tomater, andre grøntsags- og haveplanter 2024, Kan
Anonim

At levere den korrekte mængde næringsstoffer til dine planter er afgørende for deres sundhed og udvikling. Når planter ikke har nok af et bestemt næringsstof, er skadedyr, sygdomme og lav bæreevne ofte resultatet. Calciumnitratgødning er den eneste vandopløselige kilde til calcium, der er tilgængelig for planter. Hvad er calciumnitrat? Det virker både som gødning og til sygdomsbekæmpelse. Læs videre for at lære, hvordan du bruger calciumnitrat og beslutte, om det vil være nyttigt for dig i din have.

Hvad er calciumnitrat?

Sygdomme som blomstrende råd er nemme at kontrollere med calciumnitrat. Hvad gør calciumnitrat? Det giver både calcium og nitrogen. Det påføres norm alt som en opløst opløsning, hvilket giver mulighed for hurtigere planteoptagelse, men kan også påføres som side- eller topdressing.

Ammoniumnitrat er en almindeligt anvendt kilde til nitrogen, men det forstyrrer calciumoptagelsen og forårsager calciummangelforstyrrelser i planter. Løsningen er at påføre calciumnitrat i stedet for enhver afgrøde, der har en tendens til at udvikle calciummangelforstyrrelser.

Calciumnitrat fremstilles ved at anvende salpetersyre på kalksten og derefter tilsætte ammoniak. Deter kendt som et dobbelts alt, da det består af to næringsstoffer, der er almindelige i gødninger, som har et højt natriumindhold. Det forarbejdede resultat ser også krystalliseret ud som s alt. Det er ikke økologisk og er et tillæg til kunstgødning.

Hvad gør calciumnitrat? Det hjælper med celledannelse, men det neutraliserer også syrer for at afgifte planten. Nitrogenkomponenten er også ansvarlig for at fremme proteinproduktion og i det væsentlige bladvækst. Varme- og fugtstress kan forårsage calciummangel i visse afgrøder, såsom tomater. Det er her, man skal bruge calciumnitrat. Dens kombinerede næringsstoffer kan hjælpe cellevækst med at stabilisere og fremme bladudviklingen.

Hvornår skal man bruge calciumnitrat

Mange avlere klæder eller topper automatisk deres calciumfølsomme afgrøder med calciumnitrat. Det er bedst at lave en jordtest først, da overskydende calcium også kan føre til problemer. Ideen er at finde en balance mellem næringsstoffer for hver enkelt afgrøde. Tomater, æbler og peberfrugter er eksempler på afgrøder, der kan have gavn af calciumnitrat.

Når det påføres tidligt i frugtudviklingen, stabiliserer calcium cellerne, så de ikke kollapser, hvilket forårsager blomstrende råd. I mellemtiden fremmer kvælstoffet plantevækst. Hvis du er en økologisk gartner, er calciumnitratgødning dog ikke en mulighed for dig, da den er syntetisk fremstillet.

Sådan bruges calciumnitrat

Calciumnitratgødning kan bruges som bladspray. Dette er mest effektivt til at behandle og forhindre blomstrende råd, men også korkplet og bitter pit i æbler. Du kanbrug det også til at behandle magnesiummangel, når det kombineres med en hastighed på 3 til 5 pund magnesiumsulfat i 25 gallons vand (1,36 til 2,27 kg. i 94,64 liter).

Som sidekjole skal du bruge 3,5 pund calciumnitrat pr. 100 fod (1,59 kg pr. 30,48 m). Bland gødningen i jorden, vær omhyggelig med at holde den væk fra løv. Vand området godt for at tillade næringsstofferne at begynde at sive ned i jorden og komme til at plante rødder.

For en bladspray til at rette op på calciummangel og tilsætte nitrogen, tilsæt 1 kop calciumnitrat til 25 gallons vand (128 gram til 94,64 liter). Spray, når solen står lavt, og planterne er blevet vandet tilstrækkeligt.

Anbefalede: