Helichrysum Karrypleje - Lær om dyrkning af en dekorativ karryplante

Indholdsfortegnelse:

Helichrysum Karrypleje - Lær om dyrkning af en dekorativ karryplante
Helichrysum Karrypleje - Lær om dyrkning af en dekorativ karryplante

Video: Helichrysum Karrypleje - Lær om dyrkning af en dekorativ karryplante

Video: Helichrysum Karrypleje - Lær om dyrkning af en dekorativ karryplante
Video: Benefits of Helichrysum Oil 2024, Kan
Anonim

Hvad er Helichrysum karry? Denne prydplante, som er medlem af Asteraceae-familien, er en attraktiv, bjergplante værdsat for sit sølvfarvede løv, varme duft og lyse gule blomster. Helichrysum karry, almindeligvis kendt som karryplanten, bør dog ikke forveksles med karryblad, som er en helt anden plante. Læs videre for at få flere oplysninger om karryplanter og lær forskellen mellem karryblade og karryplanter.

Karryblad vs. Karryplante

Selv om karryblade (Murraya koenigii) ofte er kendt som karryplanter og ofte er fejlidentificeret af uvidende havecentre eller planteskoler, er det faktisk et lille tropisk træ. De små foldere bruges ofte til at smage karryretter og andre indiske eller asiatiske retter. Karrybladplanter, også kendt som karrytræ, når højder på op til omkring 30 fod (9 m.). De er svære at dyrke, selv i drivhuse; derfor er de ekstremt sjældne i USA.

Helichrysum karryplanter (Helichrysum italicum) er på den anden side bunkeplanter, der kun når en højde på omkring 2 fod (0,5 m.). Selvom de sølvgrå, nålelignende blade lugter som karry, er disse karryplanter prydplanter og anbefales ikke tilkulinariske formål, da smagen er meget stærk og bitter. Det tørrede løv giver dog smukke kranse og dejlige potpourris.

At dyrke en dekorativ karryplante

Prydkarry er en ret kræsen plante, der kun er egnet til dyrkning i milde klimaer i zone 8-11. Planten vokser i fuld sol eller delvis skygge, men tåler ikke fuld skygge eller kolde temperaturer. De fleste veldrænede jorde er velegnede.

Plant Helichrysum karryfrø indendørs i det tidlige forår eller direkte i jorden, efter at du er sikker på, at al fare for frost er overstået. Frø spirer bedst ved temperaturer på 63 til 74 F. (18-23 C.). Du kan også formere prydkarryplante med stiklinger, hvis du har adgang til en moden plante.

Helichrysum Curry Care

Karryplante foretrækker varme, tørre forhold og klarer sig ikke godt i fugtig jord. Dog er en lejlighedsvis drink vand værdsat, når vejret bliver varmt og tørt.

Et tyndt lag barkflis bekæmper ukrudt om foråret og sommeren, og et lidt tykkere lag beskytter rødderne om vinteren.

Beskær Helichrysum karryplanter om foråret for at holde planterne ryddelige og fremme sund ny vækst.

Anbefalede: