Kumquat-høstsæson: Hvornår og hvordan man høster kumquats

Indholdsfortegnelse:

Kumquat-høstsæson: Hvornår og hvordan man høster kumquats
Kumquat-høstsæson: Hvornår og hvordan man høster kumquats

Video: Kumquat-høstsæson: Hvornår og hvordan man høster kumquats

Video: Kumquat-høstsæson: Hvornår og hvordan man høster kumquats
Video: Growing & Harvesting Kumquats | All You Need To Know 2024, Kan
Anonim

Kumquats giver en kraftfuld smag til sådan en lille frugt. De er den eneste citrus, der kan spises i sin helhed, både den søde skræl og den tærte frugtkød. Oprindeligt hjemmehørende i Kina, dyrkes tre sorter nu kommercielt i USA, og det kan du også, hvis du bor i det sydlige Californien eller Florida. Så hvornår er kumquat-høstsæsonen, og hvordan høster du kumquats? Læs videre for at få flere oplysninger.

Hvornår vælger du kumquats?

Ordet "kumquat" stammer fra det kantonesiske kam kwat, som betyder "gylden orange" og er en traditionel gave ved månenytåret som et symbol på velstand. Selvom de ofte omtales som en appelsintype og et medlem af citrusfamilien, er kumquats faktisk klassificeret under slægten Fortunella, opkaldt efter gartneren Robert Fortune, som var ansvarlig for at introducere dem til Europa i 1846.

Kumquats klarer sig smukt i potter, forudsat at de er godt drænende, da planten ikke kan lide våde fødder. De skal plantes i fuld sol, hvis det er muligt, i veldrænet jord, holdes konstant fugtig og fodres regelmæssigt undtagen i vintermånederne.

Disse smukke træer har mørke, blanke grønne blade præget af hvideblomster, der bliver den lille (ca. størrelse som en drue) lys orange kumquat frugt. Når du ser frugt på træet, er spørgsmålet, "hvornår plukker du kumquats?"

Kumquat-høstsæson

Når man høster et kumquat-træ, vil den nøjagtige tid variere afhængigt af kultivaren. Nogle sorter modner fra november til januar og nogle fra midten af december til april. Seks sorter dyrkes over hele verden, men kun tre, Nagami, Meiwa og Fukushu, dyrkes almindeligvis her.

Kumquats er meget kuldebestandige, op til 10 grader F. (-12 C.), men alligevel bør du tage dem med ind eller på anden måde beskytte dem, hvis temperaturen falder. Kuldeskader på træet kan resultere i frugtskader eller mangel på frugt, hvilket eliminerer ethvert behov for at høste et kumquattræ.

Sådan høster man kumquats

Inden for en måned bliver kumquatfrugten fra grøn til dens modne, strålende orange. Da træet først blev introduceret til Nordamerika, var det strengt taget et prydeksemplar. På det tidspunkt blev frugten klippet af træet med bladene fastgjort til frugten og brugt dekorativt.

Når du vælger dine egne kumquats, kan du selvfølgelig stadig høste på denne måde, hvis du vil bruge dem som pynt eller dekorativt strejf.

Ellers er plukning af kumquats bare et spørgsmål om at lede efter frugt, der er fast, strålende orange og buttet. Brug bare en skarp kniv eller saks til at klippe frugten af træet.

Når du har høstet din kumquat, kan frugten bruges med det samme eller opbevares ved stuetemperatur i et par dage eller ikøleskab i to uger. Hvis du har en særlig stor afgrøde, og du ikke kan spise eller give væk nok af dem, laver de lækker marmelade!

Anbefalede: