Guide til plantning af Bismarck-palmetræer - Sådan plejer du et Bismarck-palmetræ

Indholdsfortegnelse:

Guide til plantning af Bismarck-palmetræer - Sådan plejer du et Bismarck-palmetræ
Guide til plantning af Bismarck-palmetræer - Sådan plejer du et Bismarck-palmetræ

Video: Guide til plantning af Bismarck-palmetræer - Sådan plejer du et Bismarck-palmetræ

Video: Guide til plantning af Bismarck-palmetræer - Sådan plejer du et Bismarck-palmetræ
Video: How to grow Bismarck Palm | Bismarckia nobilis palm tree | Bismarck Palm Expert Opinion 2024, Kan
Anonim

Det er ikke underligt, at det videnskabelige navn på den enestående Bismarck-palme er Bismarckia nobilis. Det er en af de mest elegante, massive og ønskværdige viftepalmer, du kan plante. Med en kraftig stamme og symmetrisk krone er den et fantastisk fokuspunkt i din baghave.

Plantning af Bismarck-palmer

Bismarck-palmer er enorme, yndige træer, der er hjemmehørende på øen Madagaskar, ud for Afrikas østkyst. Hvis du planter Bismarck-palmer, skal du sørge for at reservere nok plads. Hvert træ kan blive 60 fod (18,5 m.) højt med en spredning på 16 fod (5 m.).

Faktisk er alt ved dette attraktive træ overdimensioneret. De sølvgrønne copalmate-blade kan blive 4 fod (1 m.) brede, og det er ikke usædvanligt at se stammer så tykke som 18 tommer (45,5 cm.) i diameter. Eksperter anbefaler ikke at dyrke Bismarck-palmer i en lille baghave, da de har tendens til at dominere rummet.

At dyrke Bismarck-palmer er nemmest i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 10 til 11, da arten kan blive beskadiget af frostgrader. Bismarck palmepleje er ikke vanskelig eller tidskrævende, når først træet er etableret på et passende sted.

Growing BismarckPalms

Plant denne fantastiske palme i fuld sol, hvis du kan, men du kan også få succes med at dyrke Bismarck-palmer i delvis sol. Vælg et vindbeskyttet område, hvis det er muligt, da disse træer kan blive skadet i stormvejr.

Jordtypen er ikke kritisk, og du kan fint plante Bismarck-palmer i enten sand eller muldjord. Hold øje med jordmangler. Når du forsøger at passe et Bismarck palmetræ, vil du have problemer, hvis din jord mangler kalium, magnesium eller bor. Hvis en jordprøve afslører en mangel, skal du rette den ved at bruge en granulær gødning med kontrolleret frigivelse med 8-2-12 plus mikronæringsstoffer.

Bismarck Palm Care

Bortset fra mineralmangel har du ikke meget at bekymre dig om for at passe et Bismarck-palmetræ. Vanding er vigtigt, når palmen er ung, men etablerede palmer er tørketolerante. De modstår også sygdomme og skadedyr.

Du kan beskære denne palme i hver sæson. Fjern dog kun blade, der er helt døde. Skæring af delvist døde blade tiltrækker skadedyr og opbruger en palmes kaliumforsyning.

Anbefalede: