Hvad er en sukkulent plante - sukkulent vs. Kaktus og andre sukkulente plantekarakteristika

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en sukkulent plante - sukkulent vs. Kaktus og andre sukkulente plantekarakteristika
Hvad er en sukkulent plante - sukkulent vs. Kaktus og andre sukkulente plantekarakteristika

Video: Hvad er en sukkulent plante - sukkulent vs. Kaktus og andre sukkulente plantekarakteristika

Video: Hvad er en sukkulent plante - sukkulent vs. Kaktus og andre sukkulente plantekarakteristika
Video: Что означает, если зацвел кактус дома или на работе 2024, April
Anonim

Sukkulenter er en gruppe planter med nogle af de mest forskellige former, farver og blomster. Disse lette at pleje indendørs og udendørs prøver er en drøm for den travle gartner. Hvad er en sukkulent plante? Sukkulenter er specialiserede planter, der opbevarer vand i deres blade og/eller stængler. De er bemærkelsesværdigt tilpasset til barske klimaer, hvor vandet er knapt eller kommer sporadisk. Merriam Webster definerer en sukkulent som "fuld af juice" eller "saftig." Læs videre for sjov sukkulentplanteinformation, så du kan komme i gang med at samle det utal af sorter, der er tilgængelige i denne specielle planteklasse.

Hvad er en sukkulent?

Mærkeligt nok er nogle botanikere og havebrugseksperter uenige om, hvilke planter der teknisk set er sukkulenter. Deres udseende er forskelligt fra art til art, men et fælles kendetegn er hævede blade, puder eller stængler. Den nøjagtige klassificering af en bestemt plante skal gå til eksperterne, men uanset hvad er alle typer sukkulenter eller dem, der ser ud til at være sukkulenter, frydende for øjet, minimale med hensyn til pleje og producerer dejlige små overraskelser i løbet af deres livscyklus.

Igen, med henvisning til ordbogen, har en sukkulent plante tykstilke eller blade, der opbevarer vand. Denne unikke tilpasning gør det muligt for planten at overleve i områder med lav fugtighed i verden. Sukkulenter menes ofte kun at være hjemmehørende i tørre områder, såsom ørkener, men de hører også hjemme i skovmiljøer, højalpine områder, kyster og tørre tropiske områder. Der er over 50 familier, der er klassificeret som sukkulenter. Der er både xerofytiske sukkulenter, der trives i tørre områder, og halofytiske typer, der lever i moset s altholdig jord. De xerofytiske sukkulenter er den bedst kendte form og er bredt tilgængelige som hus- eller haveplanter.

Sukkulentplanteinfo

Mens de fleste typer sukkulenter kræver varme temperaturer, moderat tør, veldrænende jord og sollys, kan nogle modstå køligere eller ligefrem kolde temperaturer. Disse hårdføre sukkulenter er i stand til at modstå korte nedfrysninger og afværge frostskader. Lejlighedsvis vil kuldebilleder tvinge en plante i dvale, men veletablerede hårdføre typer vil springe tilbage, når det varme vejr vender tilbage. Det er vigtigt at vide, om din sukkulent er en tropisk eller hårdfør sort i tilfælde, hvor den er plantet udendørs.

En af de vigtigste karakteristika for sukkulente planter er tykke, kødfulde blade eller puder, men der er også ikke-sukkulente blade. Dette er grunden til, at botanikere og andre eksperter er uenige om nogle planters klassificering. Spørgsmålet om saftige vs. kaktus diskuteres ofte selv blandt professionelle avlere. Dette skyldes, at kaktusser producerer de kødfulde blade, men mangler andre egenskaber, som familien kender. I virkeligheden er en kaktus faktisk en sukkulent på grund af træk vedudnyttelse og opbevaring af vand, der deles af alle arter i gruppen. Når det er sagt, betragtes en sukkulent ikke som en kaktus.

Sukkulente plantetyper

Hvis hævede blade og stængler er de vigtigste synlige sukkulente egenskaber, er der også andre kvaliteter, der afgrænser gruppen. Lave rødder er en tilpasning, der deles blandt sukkulenterne. Nogle få sorter har dybere pælerødder, men de fleste har brede overfladerodzoner, der tillader maksimal fugtopfangning, når der sjældent forekommer regn.

Nogle af de almindeligt tilgængelige sukkulente plantetyper er:

  • Agaves
  • Yucca
  • Aloe
  • Cacti
  • Bromeliad
  • Sedum
  • Sempervivum
  • Echeveria
  • Forskellige euphorbias
  • Nogle typer orkideer

Det er vigtigt at bemærke deres hårdførhedsområde, men mange af disse kan trives i haven. Mindre sukkulenter laver varierede og fascinerende containerudstillinger til indendørs. Næsten alle arter har brug for mindst 8 timers lys, varme dagtemperaturer, konstant vand i vækstsæsonen og veldrænet jord.

Anbefalede: