Komatsuna-fakta - Hvad er Komatsuna, og hvordan smager Komatsuna

Indholdsfortegnelse:

Komatsuna-fakta - Hvad er Komatsuna, og hvordan smager Komatsuna
Komatsuna-fakta - Hvad er Komatsuna, og hvordan smager Komatsuna

Video: Komatsuna-fakta - Hvad er Komatsuna, og hvordan smager Komatsuna

Video: Komatsuna-fakta - Hvad er Komatsuna, og hvordan smager Komatsuna
Video: Огромный жареный рис и пельмени! Это видео заставит вас проголодаться. 2024, April
Anonim

Komatsuna er muligvis den mest undervurderede grøntsag nogensinde. Hvad er komatsuna? Jeg vil sige, at de fleste af os aldrig har hørt om dyrkning af komatsuna-grønt; det havde jeg ikke. Da jeg læste om dem, begyndte jeg at spekulere på, hvordan smager komatsuna, og hvordan dyrker man den. Læs videre for at opdage et væld af interessante komatsuna-fakta.

Hvad er Komatsuna?

Komatsuna (Brassica rapa var. perviridis) er en utrolig hårdfør grøn, nogle gange omt alt som japansk sennepsspinat, selvom det virkelig ikke er spinat, men et medlem af Brassica-familien. Det er en biennale, der er tolerant over for meget kolde temperaturer såvel som varmen, selvom ekstrem varme kan få den til at boltre sig.

Den modnes på kun 40 dage, er tørketolerant og kan sås og dyrkes året rundt i mange klimaer. Åh, og plantepleje af komatsuna kunne ikke være nemmere.

Hvad smager Komatsuna af?

Planten bruges både til dens møre blade og dens blomstrende stængler og kan spises rå eller kogt. Bladene kan høstes på ethvert tidspunkt og kan klippes et ad gangen, eller hele hovedet kan tages. Hvis du kun tager nogle få blade, vil de vokse igen og forlænge den tid, du skal høste.

Densmagen af komatsuna er et sted mellem den af en mild sennep og kål kombination. De unge møre blade kan blandes med andet grønt til salater eller bruge mere modne blade i røre frites.

Yderligere Komatsuna-fakta

Komatsuna er en grøn form for vild majroer og menes at være udviklet fra Pak Choi. Der findes en række varianter. Summerfest foretrækkes til plantning i den varme sæson, selvom den også er ret vinterhårdfør. Torasan er en anden komatsuna-sort.

Komatsuna er også blevet krydset med andre brassicas for at skabe nogle unikke varianter såsom Misome, som er en hybrid af komatsuna og tatsoi, og Senposai, som er en krydsning af komatsuna og almindelig hovedkål.

Growing Komatsuna Greens

Start frø tidligt indendørs, eller så frø direkte i haven. De fleste af sorterne bliver ret store, mellem 12 og 18 tommer (30-45 cm.) høje, men størrelsen er alle lodrette, så de kan placeres ret tæt sammen.

Før du planter, har komatsuna greens dog brug for nitrogen, så skift jorden med kompost og brug en nitrogenrig gødning, efterhånden som planterne modnes.

Vælg et solrigt område med veldrænet jord. Plant frø med en afstand på 15 cm og tynde til 30 cm. Brug tyndingerne i salater.

Komatsuna kræver meget lidt plantepleje udover konsekvent vanding, lejlighedsvis gødning og et ukrudtsfrit område. De er tilbøjelige til loppebiller og nogle gange larver. Brug et flydende rækkedæksel til at modvirke disse skadedyr.

For en kontinuerlig forsyning året rundt,plant små områder i rækkefølge.

Anbefalede: