Taro Dasheen Plant Info - Hvordan man dyrker Dasheen og hvad er Dasheen god til

Indholdsfortegnelse:

Taro Dasheen Plant Info - Hvordan man dyrker Dasheen og hvad er Dasheen god til
Taro Dasheen Plant Info - Hvordan man dyrker Dasheen og hvad er Dasheen god til

Video: Taro Dasheen Plant Info - Hvordan man dyrker Dasheen og hvad er Dasheen god til

Video: Taro Dasheen Plant Info - Hvordan man dyrker Dasheen og hvad er Dasheen god til
Video: Growing Taro- Dasheen Root Plant And Harvest -Tips 2024, Kan
Anonim

Hvis du har været i De Vestindiske Øer eller Florida for den sags skyld, er du muligvis stødt på noget, der hedder dasheen. Du har sikkert allerede hørt om dasheen, bare med et andet navn: taro. Læs videre for yderligere interessante oplysninger om dasheen-planter, herunder hvad dasheen er god til, og hvordan man dyrker dasheen.

Dasheen Plant Info

Dasheen (Colocasia esculenta) er som nævnt en type taro. Taro-planter falder i to hovedlejre. Vådområde-taros, som du måske er stødt på på en tur til Hawaii i form af polynesiske poi, og højlands-taros, eller dasheens, som producerer et væld af eddos (et andet navn for taro), der bruges som kartofler og en spiselig mammy.

Drukkende dasheen-planter kaldes ofte "elefantører" på grund af plantebladenes form og størrelse. Dasheen er et vådområde, urteagtig flerårig plante med enorme hjerteformede blade, 2-3 fod (60 til 90 cm.) lange og 1-2 fod (30 til 60 cm.) på tværs på 3 fod (90 cm.) lange bladstilke der stråler ud fra en opretstående knoldrod eller knold. Dens bladstilke er tykke og kødfulde.

Knollen, eller mammaen, er groft rillet og vejer omkring 1-2 pund (0,45-0,9 kg.), men nogle gange så meget som otte pund (3,6 kg.)! Mindre knoldeproduceres fra siderne af hovedknoglen og kaldes eddos. Huden på dasheen er brun, og det indre kød er hvidt til lyserødt.

Så hvad er dasheen godt for?

Anvendelse af Dasheen

Taro er blevet dyrket i mere end 6.000 år. I Kina, Japan og Vestindien dyrkes taro i vid udstrækning som en vigtig fødevareafgrøde. Som en spiselig, er dasheen dyrket for sine knolde og laterale knolde eller eddos. Knolde og knolde bruges ligesom en kartoffel. De kan steges, steges, koges og skæres, moses eller rives.

De modne blade kan også spises, men de skal tilberedes på en bestemt måde for at fjerne den oxalsyre, de indeholder. Unge blade bruges ofte og koges meget som spinat.

Nogle gange, når der dyrkes dasheen, tvinges knoldene under mørke forhold til at producere blancherede møre skud, der smager magen til svampe. Callaloo (calalou) er en caribisk ret, der varierer lidt fra ø til ø, men ofte med dasheen-blade og gjort berømt af Bill Cosby på hans sitcom. Poi er lavet af fermenteret taro-stivelse hentet fra vådområde-taro.

How to Grow Dasheen

En anden brug af dasheen er som et attraktivt eksemplar for landskabet. Dasheen kan dyrkes i USDA zone 8-11 og bør plantes, så snart al fare for frost er forbi. Den vokser gennem sommeren og modnes i oktober og november, hvorefter knoldene kan graves op.

Dasheen-knolde plantes hele i en dybde på 3 tommer (7,5 cm.) og med en afstand på 60 cm fra hinanden i 4 fod (1,2 m.) rækker til dyrkning. Gød med havegødning eller arbejd en god mængde kompost ind i jorden. Taro gør sig også godt som containerplante og langs eller endda i vand. Taro vokser bedst i let sur, fugtig til våd jord i skygge til halvskygge.

Planten vokser hurtigt og spreder sig vegetativt, hvis den ikke kontrolleres. Det kan med andre ord blive et skadedyr, så overvej nøje, hvor du ønsker at plante det.

Taro er hjemmehørende i sumpede områder i det tropiske sydøstlige Asien og kan som sådan godt lide våde "fødder". Når det er sagt, skal du holde knoldene tørre i dens hvileperiode, hvis det er muligt.

Anbefalede: