Native havekanter – plantning af en kant til indfødte haver

Indholdsfortegnelse:

Native havekanter – plantning af en kant til indfødte haver
Native havekanter – plantning af en kant til indfødte haver

Video: Native havekanter – plantning af en kant til indfødte haver

Video: Native havekanter – plantning af en kant til indfødte haver
Video: Designing a Native Shrub Border in North Carolina 2024, April
Anonim

Der er så mange gode grunde til at dyrke en hjemmehørende plantekant. Indfødte planter er bestøvervenlige. De har tilpasset sig dit klima, så de bliver sjældent generet af skadedyr og sygdomme. Indfødte planter kræver ingen gødning, og når de først er etableret, har de brug for meget lidt vand. Læs videre for nogle forslag til planter til en hjemmehørende plantekant.

Creating a Border for Native Gardens

Når du vælger hjemmehørende planter til kanter, er det bedst at vælge dem, der er hjemmehørende i din særlige region. Overvej også plantens naturlige habitat. For eksempel vil en skovbregne ikke klare sig godt i et tørt ørkenmiljø.

En velrenommeret lokal planteskole, der er specialiseret i hjemmehørende planter, kan rådgive dig. I mellemtiden har vi her givet et par forslag til kantning af en indfødt have.

  • Lady bregne (Athyrium filix-femina): Lady bregne er hjemmehørende i skovområderne i Nordamerika. De yndefulde blade skaber en frodig indfødt plantekant i delvis til fuld skygge. USDA plantehårdhedszoner 4-8.
  • Kinnikinnick (Arctostaphylos uva-ursi): Også kendt som almindelig bjørnebær, en vinterhårdfør plante, der findes i de køligere, nordlige områder af Nordamerika. Lyserøde hvide blomster dukker op i det sene forår og efterfølges af attraktive røde bær, der giver mad til sangfugle. Denne plante er velegnet til delvis skygge til fuld sol, zone 2-6.
  • California valmue (Eschscholzia californica): Californien valmue er hjemmehørende i det vestlige USA, en solelskende plante, der blomstrer som en gal om sommeren. Selvom det er en etårigt, gensås det generøst. Med sine lyse gule orange blomster fungerer den smukt som en indfødt havekant.
  • Calico aster (Symphyotrichichum lateriflorum): Også kendt som udsultet aster eller hvid skovaster, den er hjemmehørende i den østlige halvdel af USA. Denne plante, som trives i enten fuld sol eller fuld skygge, giver små blomster om efteråret. Velegnet i zone 3-9.
  • Anis isop (Agastache foeniculum): Anis isop viser lanseformede blade og pigge af smukke lavendelblomster i midten til sensommeren. Denne sommerfuglemagnet er en smuk indfødt plantekant i delvist til fuldt sollys. Velegnet til zone 3-10.
  • Downy gul violet (Viola pubescens): Dunet gul viol er hjemmehørende i de skyggefulde skove i store dele af den østlige halvdel af USA. De violette blomster, som dukker op om foråret, er en vigtig kilde til nektar for tidlige bestøvere, zone 2-7.
  • Globe gilia (Gilia capitata): Også kendt som blå fingerbøl eller dronning Annes fingerbøl, den er hjemmehørende på vestkysten. Denne letdyrkede plante kan lide fuld sol eller delvis skygge. Selvom globusgilia er en etårig, sås den igen, hvis forholdene er til det.

Anbefalede: