Salpiglossis Planteoplysninger - Sådan dyrker du malede tungeplanter

Indholdsfortegnelse:

Salpiglossis Planteoplysninger - Sådan dyrker du malede tungeplanter
Salpiglossis Planteoplysninger - Sådan dyrker du malede tungeplanter

Video: Salpiglossis Planteoplysninger - Sådan dyrker du malede tungeplanter

Video: Salpiglossis Planteoplysninger - Sådan dyrker du malede tungeplanter
Video: How to Germinate Salpiglossis (Painted Tongue) Seeds Cut Flower Farm Gardening Garden Growing DIY 2024, Kan
Anonim

Hvis du leder efter en plante med masser af langtidsholdbar farve og skønhed, så er den malede tungeplante måske lige svaret. Skidt med det usædvanlige navn; dens tiltrækning kan findes i dens attraktive blomster. Læs videre for at lære mere om denne plante.

Salpiglossis Plant Info

Malede tungeplanter (Salpiglossis sinuata) er opretstående enårige med trompetformede, petunia-lignende blomster. Malede tungeplanter, som nogle gange viser mere end én farve på en enkelt plante, kommer i forskellige nuancer af rød, rødlig-orange og mahogni. Mindre almindelige farver omfatter lilla, gul, dyb blå og pink. Salpiglossis-blomster, som er perfekte til afskårne blomsterarrangementer, kan være endnu mere spektakulære, når de plantes i grupper.

Salpiglossis-planter når en moden højde på 2 til 3 fod (0,6 til 0,9 m) med en spredning på omkring 30 cm. Denne sydamerikanske indfødte elsker køligt vejr og blomstrer fra foråret til planten begynder at falme om midsommeren. Salpiglossis giver ofte et farveudbrud i sensæsonen, når temperaturen falder om efteråret.

How to Grow Painted Tongue

Plant malet tunge i frugtbar, veldrænet jord. Selvom det nyder godt af fuldt til delvist sollys, er denplanten blomstrer ikke ved høje temperaturer. En placering i eftermiddagsskygge er nyttig i varme klimaer. Du bør også lægge et tyndt lag mulch for at holde rødderne kølige og fugtige.

Growing Salpiglossis from Seed

Plant Salpiglossis-frø direkte i haven, efter at jorden er varm og al fare for frost er overstået. Drys de bittesmå frø på jordens overflade, og dæk derefter området med pap, fordi frøene spirer i mørke. Fjern pappet, så snart frøene spirer, hvilket norm alt tager to til tre uger.

Alternativt plant Salpiglossis-frø indendørs sidst på vinteren, omkring ti til 12 uger før den sidste frost. Tørvepotter fungerer godt og forhindrer skader på rødderne, når frøplanterne transplanteres udendørs. Dæk potterne med sort plastik for at give mørke, indtil frøene spirer. Vand efter behov for at holde potteblandingen let fugtig.

Hvis du ikke kan lide tanken om at plante frø, så kig efter denne plante i de fleste havecentre.

Salpiglossis Care

Tynde Salpiglossis-planter, når frøplanterne er omkring 10 cm høje. Dette er også et godt tidspunkt at knibe spidserne af unge planter for at fremme busket, kompakt vækst.

Vand kun denne tørke-tolerante plante, når de øverste 2 tommer (5 cm.) af jorden er tørre. Lad aldrig jorden blive fugtig.

Fodring to gange om måneden med en almindelig, vandopløselig havegødning fortyndet til halv styrke giver den næring, som planten har brug for for at blomstre.

Deadhead brugte blomster for at fremme flere opblomstringer. Stik eventuelt et træpæl eller forgren i jorden for at give ekstra støtte.

Salpigloss har en tendens til at være skadedyrsresistent, men sprøjt planten med insekticid sæbe, hvis du bemærker bladlus.

Anbefalede: