Bottle Tree Garden Art - Tips til at lave et flasketræ til haven

Indholdsfortegnelse:

Bottle Tree Garden Art - Tips til at lave et flasketræ til haven
Bottle Tree Garden Art - Tips til at lave et flasketræ til haven

Video: Bottle Tree Garden Art - Tips til at lave et flasketræ til haven

Video: Bottle Tree Garden Art - Tips til at lave et flasketræ til haven
Video: 15 DIY Glass Bottles Garden Decor 2024, April
Anonim

Havekunst kan være finurlig, praktisk eller bare uhyrlig, men den udtrykker gartnerens personlighed og interesser. Flasketræer har en rig kulturel baggrund og giver en unik og genanvendelig mulighed for hjemmelavet kunst. Øvelsen kommer fra Congo, men gartnere af enhver slags vil finde flasketræ-havekunst som en sjov og fantasifuld måde at lysne det naturlige landskab op. Få flere oplysninger her.

Hvad er et flasketræ?

Flasketræet har et link til afrikansk tro og praksis. Man troede, at flaskerne fangede onde ånder, der blev dræbt, da solens stråler trængte gennem glassets ydre. Praksisen flyttede til USA's sydlige region, hvor de oprindeligt blev lavet af blå Milk of Magnesia-flasker hængt på et dødt skelet af myrtetræ. Moderne versioner kan have brune eller flerfarvede flasker spændt rundt om en egerstang.

Denne finurlige folkekunst har en genopblussen af popularitet og følger ingen generaliserede regler. Usædvanlig og interessant, flasketræ-havekunst er en unik og snedig måde at genbruge gammelt glas. Idéer til flasketræer florerer på internettet, og øvelsen er en sjov måde at introducere et særpræg påstykke hjemmelavet kunst ind i dit landskab.

Bottle Tree History

Støjen fra vinden, der spiller henover mundingen af en flaske, fremkalder tanker om spøgelser, jinner og endda feer eller andre overnaturlige væsener. Langs Afrikansk Congo dikterede overtroen, at skadelige onde ånder lurede omkring de levende. Lyden fra en flaske fanget i vinden så ud til at bekræfte denne teori.

Hvis et flasketræ blev rejst, ville spiritus blive fanget i flaskerne og derefter kunne håndteres. Blå var tilsyneladende en attraktiv farve for spiritus, så der blev gjort alt for at bruge koboltflasker, når man rejste et træ. Flasketræets historie indikerer, at spiritus blev dræbt, da flasken blev varmet op i solen, eller nogle gange blev flasken fjernet fra træet og sat fri i floden.

Disse overbevisninger og praksis migrerede med congolesiske immigranter og slaver og blev en sydlig tradition i mange kvarterer. De farverige træer er sjove og legende og har fundet vej gennem USA. At lave et flasketræ til havens beskyttelse og interesse er en nem og skør måde at få dit landskab til at skille sig ud fra resten.

Tips til at lave et flasketræ til havekunst

Der er ingen hårde og hurtige regler for at bygge et flasketræ. Flasketræer skal være sjove udtryk for din havepersonlighed. Du kan gå traditionelt og vælge de blå flasker, som kan være svære at samle, eller blot bruge en række farvede flasker.

Hvis du har et dødt træ i din have, beskær grenene til et tiltalende stilladsog tættere på stammen, så hæng blot flaskerne som du ønsker langs lemmerne. En svejst ramme af armeringsjern eller jernstænger fungerer godt, hvis du ikke har døde træer i landskabet. Du kan også rejse en tyk stolpe og pryde den med mindre pinde med attraktive intervaller rundt om dens form.

Kreative flasketræ-ideer er kun begrænset af din fantasi.

Anbefalede: