Cardboard Palm Care - How To Grow Zamia Palms

Indholdsfortegnelse:

Cardboard Palm Care - How To Grow Zamia Palms
Cardboard Palm Care - How To Grow Zamia Palms

Video: Cardboard Palm Care - How To Grow Zamia Palms

Video: Cardboard Palm Care - How To Grow Zamia Palms
Video: How to care & grow Cardboard Palm / Zamia Palm 2024, Kan
Anonim

Jeg elsker en plante med et beskrivende og stemningsfuldt navn. Pappalmeplante (Zamia furfuracea) er en af de ældgamle planter med en masse karakter, der kan vokse inde eller ude afhængigt af din havezone. Hvad er en Zamia pap palme? Faktisk er det slet ikke en palme, men en cycad - ligesom sagopalmeplanten. At vide, hvordan man dyrker Zamia-palmer, starter med at kende din USDA-plantezone. Denne lille fyr er ikke vinterhårdfør i de fleste nordamerikanske regioner, men den er en fremragende beholder eller stueplante over alt. Dyrk den udendørs i USDA-zonerne 9 til 11 året rundt.

Hvad er en Zamia Cardboard Palm?

Vi har allerede konstateret, at planten ikke er en palme. Cycader, som har eksisteret siden dinosaurerne, danner kogler i midten af planten. Pappalmeplanten er hjemmehørende i Mexico og har tropiske tendenser i dens foretrukne temperatur og lysniveauer.

Zamia-pappalme har finnede blade som et palmetræ, men de er afrundede med en tyk knoldstængel. De stedsegrønne småblade vokser i modstående par på op til 12 per stængel. Det er en lavtvoksende plante, der kan brede sig 3 til 4 fod (1 m.) og en underjordisk stamme. Stammen lagrer fugt i tørketider, hvilket gør Zamia ideel til xeriscape-haver. Håndfladepleje af pap kræver nok fugt til at holde stammen fed og sund. Lad det aldrig tørre til et punkt, at stammen og stilken er rynket eller tørre.

Sådan dyrker man Zamia-palmer

Formering af pappalmeplanter er inkonsekvent gennem frø. Planterne kommer i han- og hunkøn. Det kan være svært at sige, hvilken du har i starten, men hannen producerer en stor kegle, der stikker ud fra plantens kerne, mens hunkeglen er mindre og fladere.

Hunnerne kan producere adskillige, klare røde frø, når de bestøves. De skal spires i fugtigt sand i lejligheder indendørs. Temperaturområdet for spiring er mindst 65 F. (18 C.), men dyrkning af pappalmer fra frø er en kræsen forretning. Frø skal sås med det samme, da de ikke er levedygtige i lang tid.

Når frøplanten er dukket op, vil den ikke ligne din voksne plante. Håndfladepleje af ung pap inkluderer moderat lys, indtil det andet sæt ægte blade vises. Hold sandet moderat fugtigt og omplant, når rodbunden er robust.

Cardboard Palm Care

Vedligeholdelse er minimal, når man dyrker pappalmer. Zamia trives i moderat til stærkt lys. Den har en langsom vækstvane og klarer sig godt i god pottejord, så længe beholderen har fremragende dræning. Planten er tilbøjelig til nogle skadedyr, såsom spindemider, men dens største problem er råd.

Vand dybt ugentligt om sommeren, men reducer fugten om vinteren og efteråret med det halve. Den tykke underjordiske stamme skal fyldes med opmagasineret vand, men overivrige dyrkere kan have tendens til detovervand det og forårsage stængel- eller kroneråd. Når først kronen er overhalet af svampesporer, er den næsten umulig at redde.

Beskær døde blade, efterhånden som de opstår, og gød med palmefoder med langsom frigivelse eller fortyndet husholdnings-plantefoder én gang om måneden i vækstsæsonen.

Anbefalede: