Bombuskplanter - hvor vokser kostebuske

Indholdsfortegnelse:

Bombuskplanter - hvor vokser kostebuske
Bombuskplanter - hvor vokser kostebuske

Video: Bombuskplanter - hvor vokser kostebuske

Video: Bombuskplanter - hvor vokser kostebuske
Video: Hvordan dyrke gigantisk bambus - 5 tips for kjøligere klima 2024, Kan
Anonim

Bygeplanter, såsom skotsk kost (Cytisus scoparius), er almindelige seværdigheder langs motorveje, på enge og i forstyrrede områder. De fleste varianter af kostebusk blev oprindeligt introduceret som prydplanter, men nogle arter blev nyttige som erosionskontrol. Kostebuskplanter kan blive 9 fod (2,5 m.) høje og producere nogle spektakulære blomstringsvisninger om foråret.

Planten kan dog blive en smule invasiv i nogle områder, men lidt information om kostebuske vil hjælpe dig med at kontrollere planterne, mens du stadig nyder deres lette pleje og strålende blomster.

Om kostebuskplanter

Koste danner små til store buske, der vokser meget hurtigt. Planterne er blevet ret invasive med frø, der spreder sig og spirer hurtigt. Denne hurtige udvikling gør planterne til en trussel mod hjemmehørende arter. Koste producerer brede forgrenede rodsystemer og tykke ihærdige stængler. Stænglerne dør tilbage i tørt vejr og producerer brændbare "fakler" af plantemateriale. Der er flere varianter af kostebusk, men de mest almindelige er skotsk og spansk, som blev introduceret som erosionskontrol.

Kunge kan blive 3 til 10 fod (92 cm. – 3 m.) høje med vinklede stængler og små, let trebladede blade. Stængelform adskiller kosten buskvarianter. Scotchkosten har en femsidet stilk, mens fransk og portugisisk har 8 og 10 vinklede stængler. Spansk kost er så tæt vinklet, at den virker næsten rund. De lyse gule blomster har et ærtebælgagtigt udseende, som giver efter for sorte eller brune bælge fyldt med mørkegrønne frø i sensommeren.

Hvor vokser kostebuske?

I stedet for at spørge, hvor vokser kostebuske, bør du spørge, hvor vokser de ikke. Den eneste plads, der ikke er behagelig at feje buske på, er en fugtig, moset og skyggefuld placering. De etablerer sig hurtigt i forstyrrede områder, men også i græsarealer og skove. Deres tilpasningsevne og hurtige vækst kan føre til en invasiv tendens i nogle områder.

Bekæmpelse af kostebuske med mekanisk træk og kulturstyring kan hjælpe i områder med lavt angreb. Dette kan være svært på planter som skotsk kost, som kan have en 6 fod (1,8 m.) lang pælerod. Skær planten ud om foråret, når jorden er fugtig og giver noget. Du kan også klippe det grønne løv og lade stænglerne tørre ud. Følg derefter med kontrolleret afbrænding for at forhindre planten i at spire igen.

Kontrol af kostebuske med kemikalier

I stedet for at brænde kan du male stubbe med et systemisk herbicid. Du kan også påføre en bladspray, som vil translokere gennem stomien i bladene, ned i plantens kar- og rodsystem. Det bedste tidspunkt at sprøjte er mellem april og juli, når bladene er tørre og temperaturerne er 60 til 80 grader Fahrenheit (15 til 26 C.).

Bemærk: Eventuelle anbefalinger vedrørende brugen af kemikalier er tilkun til informationsformål. Kemisk kontrol bør kun bruges som en sidste udvej, da organiske metoder er sikrere og mere miljøvenlige.

Bemærk: Selvom kosteplanter producerer attraktive, sødeærtagtige blomster, er de blevet meget invasive i mange områder. Det er vigtigt at tjekke med dit lokale udvidelseskontor, før du tilføjer planten eller dens slægtninge til dit landskab for at se, om det er tilladt i dit område.

Anbefalede: