Ærteplantestøtte: Tips til at udsætte ærter i haven

Indholdsfortegnelse:

Ærteplantestøtte: Tips til at udsætte ærter i haven
Ærteplantestøtte: Tips til at udsætte ærter i haven

Video: Ærteplantestøtte: Tips til at udsætte ærter i haven

Video: Ærteplantestøtte: Tips til at udsætte ærter i haven
Video: Grow PEAS like a PRO: The Ultimate Guide 2024, Kan
Anonim

Når dine vinærter begynder at vokse, er det tid til at tænke på at udsætte ærter i haven. Støtteærteplanter styrer væksten af ærteranken, holder den væk fra jorden og gør det lidt nemmere at plukke ærter, da ærteplantestøtten gør bælgene mere synlige.

Sådan udsætter man ærter

Hvordan man udsætter ærter, vil blive bestemt af de forskellige ærter, du planter, og hvor høje den bliver. Nogle ærter stiger til kun 3 fod (90 cm.), mens andre når over 6 fod (1,8 m.). At kende den højde, dine ærter vil nå, hjælper, når det kommer til at bestemme den bedste måde at støtte ærteplanter på.

Ærteplantestøttemuligheder

Den billigste og ofte den bedste måde at støtte ærteplanter på er ved at bruge materialer, du allerede har.

  • Pæle i jorden kan være små lemmer, der er faldet fra skovtræer, gammelt PVC-rør eller en hvilken som helst robust træpæl på 1,2 til 3 m (4 til 10 fod). Placer pæle med et par meters mellemrum bag dine ærter og snor en robust bomuldsgarn langs midten og toppen af pælene. Garnet er en passende ærteplantestøtte. Du kan finde nogle vinstokke, der klatrer på pælene.
  • Gamle gårdhegn eller hønsenet er et andet middel til at understøtte ærteplanter. Placer hegnet tæt nok på voksende ærter, som de kannå det nemt.
  • Nylonnet fastgjort til pæle er en anden måde at støtte ærteplanter på.
  • En espalier-lignende træstruktur er et middel til at stikke ærter i haven, men kan være mere permanent end andre metoder til at understøtte ærteplanter. Da ærteplanter skal plantes i et andet område hvert år, vil du måske bruge et mere bærbart middel til at udsætte ærter i haven. Hvis du ønsker et permanent espalier til at forskønne køkkenhaven, så plant andre vinafgrøder i det område, når du roterer ærter hvert år.
  • Metalstænger kan bruges som et middel til at stikke ærter i haven. En lige, hegnslignende struktur kan opføres til støtte for ærteplanter.
  • Et tipiformet espalier er en attraktiv måde at udsætte ærter på i haven. Blomster af voksende ærteplanter er nogle gange attraktive, så giv et komplementært middel til at udsætte ærter i haven.

Anbefalede: