Ingen blomster på søde ærter: Søde ærter blomstrer ikke

Indholdsfortegnelse:

Ingen blomster på søde ærter: Søde ærter blomstrer ikke
Ingen blomster på søde ærter: Søde ærter blomstrer ikke

Video: Ingen blomster på søde ærter: Søde ærter blomstrer ikke

Video: Ingen blomster på søde ærter: Søde ærter blomstrer ikke
Video: When To Plant Sweet Peas & 3 Tips to Grow & Harvest These Beautiful, Fragrant Cut Flowers 2024, Kan
Anonim

Mine søde ærteblomster blomstrer ikke! Det kan være frustrerende, når du har gjort alt, hvad du kan tænke på, for at hjælpe dine blomster til at trives, men de nægter at blomstre. Lad os se på en tjekliste over kravene til, at en sød ært kan blomstre.

Hvorfor blomstrer mine søde ærter ikke?

Søde ærteblomster blomstrer ikke? Der er flere grunde til, at dette sker. For at finde årsagen til din plante, er her nogle muligheder, du skal kigge efter:

Får dine søde ærter nok lys? Søde ærter bør have direkte sollys i seks til otte timer hver dag. Jo mere lys planterne har, jo bedre blomstrer de. Og apropos lys, så foretrækker de lange dage. Den ideelle dagslængde er 16 timer, efterfulgt af otte timers mørke. Dagslængde er ikke kritisk, men husk på, at de måske ikke gør deres absolut bedste uden lange dage.

Gøder du dem rigtigt? Det eneste, de virkelig har brug for, er lidt kompost, og det har de ikke engang brug for, hvis du dyrker dem i rig jord. Hvis de får for meget nitrogen, producerer de frodigt grønt løv på bekostning af blomster. Fosfor derimod opmuntrer til blomster. Plænegødning har et højt nitrogenindhold, så hold det vækfra dine søde ærter.

Er du ved at spolere dine søde ærter? Blomster bør plukkes af, så snart de falmer, for at forhindre planten i at danne en frøstand. Blomstringen bliver langsommere og kan endda stoppe, hvis planterne danner bælg. Du behøver ikke holde konstant øje med dem, men besøg dem med få dages mellemrum for at fjerne de brugte blomster. Du vil måske opleve, at du nyder opgaven. Tag dine beskærere med, så du kan samle et par blomster, som du kan nyde indendørs.

Sådan får du søde ærter til at blomstre igen

Af de tre faktorer, vi har diskuteret, er deadheading den nemmeste at rette, når du har lavet en fejl. Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt du vil se blomster, når du begynder at deadheading forsømte planter.

Hvis du ikke har nogen blomster på søde ærter på grund af dårligt lys, kan du transplantere dem til et mere solrigt sted. Husk dog, at søde ærter ikke kan lide at blive transplanteret til varmt vejr. Faktisk vil de ofte dø tilbage, når temperaturerne stiger.

Det er mere udfordrende at få blomster på søde ærter, når de er blevet ramt af gødning med højt nitrogenindhold. Der er intet, du kan tilføje til jorden for at rette op på problemet fuldstændigt, men tilsætning af en høj fosforgødning eller knoglemel kan hjælpe nogle. Det kan også hjælpe at vande dem så ofte som muligt. Bare pas på ikke at lade dem blive gennemvåde eller vandtætte.

Anbefalede: