Caring For Jack-In-The-Predikestolen Flower - Jack-In-The-Predikestolen voksende info

Indholdsfortegnelse:

Caring For Jack-In-The-Predikestolen Flower - Jack-In-The-Predikestolen voksende info
Caring For Jack-In-The-Predikestolen Flower - Jack-In-The-Predikestolen voksende info

Video: Caring For Jack-In-The-Predikestolen Flower - Jack-In-The-Predikestolen voksende info

Video: Caring For Jack-In-The-Predikestolen Flower - Jack-In-The-Predikestolen voksende info
Video: Jack in the Pulpit 2024, Kan
Anonim

Jack-in-the-Predikestolen (Arisaema triphyllum) er en unik plante med en interessant vækstvane. Den struktur, som de fleste mennesker kalder jack-in-the-pulpit-blomsten, er faktisk en høj stilk, eller spadix, inde i en hættekop eller spade. De sande blomster er de bittesmå, grønne eller gulfarvede prikker, der langs spadixen. Hele strukturen er omgivet af store, tre-fligede blade, der ofte skjuler spaden fra indblik. I sensommeren eller efteråret falder spaden af, og blomsterne viger plads til dekorative tryllestave af knaldrøde bær.

Om Jack-in-the-Pulpits

Jack-in-the-pulpit wildflower er hjemmehørende i de nedre 48 stater og dele af Canada. Indfødte amerikanere høstede rødderne til mad, men de indeholder calciumoxalatkrystaller, der forårsager blærer og smertefulde irritationer, når de spises rå. For at forberede rødderne sikkert skal du først skrælle dem og skære dem i små stykker og derefter stege dem ved lav temperatur i mindst en time.

Det er nemt at dyrke jack-in-the-pulpit på den rigtige placering. De vokser vildt i skovmiljøer og foretrækker et skyggefuldt sted med fugtig eller våd, let sur jord, der er rig på organisk materiale. Disse planter tåler dårligt drænet jord og er gode tilføjelser til regn- eller mosehaver. Brug Jack-i-prædikestolen i skyggehaver eller for at naturalisere kanterne af skovområder. Hostaer og bregner er fremragende ledsageplanter.

Sådan vokser man Jack-in-the-Predikestolen

Der er ikke meget involveret i at dyrke Jack-in-the-pulpit-planter. Plantebeholder dyrket Jack-in-the-pulpit-planter om foråret eller plant knolde 6 tommer (15 cm.) dybt om efteråret.

Plantefrø frisk høstet fra modne bær om foråret. Planter dyrket af frø har kun ét blad det første år, og det tager dem tre eller flere år at komme til at blomstre.

Caring for Jack-in-the-Predikestolen Wildflower

Lige så let som at dyrke en Jack-in-the-pulpit-blomst er, så er dens pleje. Plantens overlevelse afhænger af en fugtig, organisk rig jord. Arbejd en generøs mængde kompost ned i jorden før plantning og gød hvert år med ekstra kompost.

Brug økologisk barkflis såsom bark, fyrrenåle eller kakaobønneskaller, og udskift det hvert forår.

Jack-in-the-pulpit-planter er sjældent generet af insekter eller sygdomme, men er meget attraktive for snegle. Håndplukning, fælder og sneglelokkemad er de nemmeste måder at håndtere disse skadedyr på. Placer skjulesteder, såsom brædder og opadvendte urtepotter, i haven som fælder og tjek dem tidligt om morgenen. Drop sneglene i en spand sæbevand for at dræbe dem. Læs etiketten på sneglelokkemad omhyggeligt, og vælg en, der ikke skader børn, kæledyr og dyreliv.

At vide, hvordan man dyrker Jack-in-the-pulpit i haven, er en fantastisk måde at nyde plantens unikke udseende gennem hele sæsonen.

Anbefalede: