Tuscan Blue Rosemary Care - Toscansk blå rosmarin hårdførhed og voksende info

Indholdsfortegnelse:

Tuscan Blue Rosemary Care - Toscansk blå rosmarin hårdførhed og voksende info
Tuscan Blue Rosemary Care - Toscansk blå rosmarin hårdførhed og voksende info

Video: Tuscan Blue Rosemary Care - Toscansk blå rosmarin hårdførhed og voksende info

Video: Tuscan Blue Rosemary Care - Toscansk blå rosmarin hårdførhed og voksende info
Video: Wonderful Rosemary: Care Tips, Uses & What You Need To Know / Joy Us Garden 2024, Kan
Anonim

Rosmarin er en fantastisk plante at have omkring sig. Det er duftende, det er nyttigt i alle slags opskrifter, og det er ret hårdt. Den kan godt lide fuld sol og veldrænet jord. Den kan kun overleve ned til 20 F. (-6 C.), så i kølige klimaer er den bedst dyrket som en containerplante. I milde klimaer er den dog en fantastisk busk i udendørs bede, hvor den blomstrer spektakulært om vinteren. En meget god sort til farverige blomster er den toscanske blå. Fortsæt med at læse for at lære mere om dyrkning af toscansk blå rosmarin, og hvordan du plejer toscanske blå rosmarinplanter.

Growing Toscan Blue Rosemary

Alle varianter af rosmarin blomstrer med sarte blomster. Farven på blomsterne kan variere fra type til type, lige fra nuancer af pink til blå til hvid. Toscanske blå rosmarinplanter (Rosmarinus officinalis 'Tuscan Blue'), tro mod deres navn, producerer dybblå til violette blomster. Planten skal blomstre fra vinter til forår. Blomster kan komme tilbage igen til en mindre fremvisning om sommeren eller efteråret.

Sådan dyrker man toscanske blå rosmarinplanter

Toskansk blå rosmarinpleje er relativt let. Toscanske blå rosmarinplanter vokser i et mere opretstående mønster end mange andre rosmarinsorter. De kan blive op til 7fod (2 m.) høj og 2 fod (0,5 m.) bred. Hvis du vil holde din plante mere kompakt, kan du beskære den kraftigt tilbage (med op til ½) om foråret, efter at den er færdig med at blomstre.

Toskansk blå rosmarin hårdførhed er lidt bedre end andre rosmarinvarianter. Den burde være i stand til at overleve ned til omkring 15 F. (-9 C.), eller USDA zone 8. Hvis du bor i et koldere klima end det, kan du muligvis overvintre din toscanske blå rosmarin ved kraftigt at mulde den i efterår og plante den på et sted, der er i læ for vinden, men stadig får fuld sol.

Hvis du vil være sikker på, at din rosmarin overlever vinteren, bør du dyrke den som en containerplante og bringe den indendørs i de kolde måneder.

Anbefalede: